Resultaten x
Binnenland

Waarom Dalmau alleen slaagt als hij net zo productief is als Haller

Een spits is een spits. Scoren is zijn vak. Wat spitsen bij FC Utrecht de afgelopen jaren deden, was voornamelijk het tegenovergestelde. Niet scoren. Sebastian Haller, de laatste aanvalsleider met dubbele cijfers, is nog niet vergeten in de Domstad. Adrian Dalmau moet daar verandering in brengen.

09-07-2019 14:00 door Cas Broxterman

Zakaria Labyad scoorde een jaar terug vijftien keer, zeker. Simon Gustafson, afgelopen seizoen nog goed voor elf goals. Een grote rol hadden ze daarmee wel. Maar óf ze begonnen het seizoen niet als spits, óf ze zijn überhaupt niet in de wieg gelegd voor de nummer negen-positie. Zoals Haller, tegenwoordig Eintracht Frankfurt, dat wel is. De Fransman scoort er al jaren lustig op los.

Beoogde opvolgers

Adrian Dalmau, die deze zomer is overgenomen van Heracles Almelo, moet verlossing bieden. De spits deed vorig seizoen voor hoe dat moet, scoren. Zelfs vier keer in één wedstrijd. Utrecht is er veel aan gelegen zo'n scorende spits aan zich te binden. Want beoogde opvolgers van Haller slaagden niet, Nick Venema moet nog uit zijn cocon kruipen en bij gebrek aan beter slaagt ook de rest van het team er niet in het net te vinden.

Utrecht, nummer zes van het seizoen 2018/19, was van de bovenste zeven ploegen het minst productief. Zestig goals slechts. Vitesse, nummer vijf, scoorde zeventig keer. Heracles Almelo, een plek onder Utrecht, 61 keer. Dalmau nam negentien treffers voor zijn rekening bij de Almeloërs.

Pijn van Haller

De Spanjaard wisselt nu van subtopper. Hij is op papier de opvolger van Cyriel Dessers, die juist naar Heracles Almelo vertrekt. In werkelijkheid is de pijn van de Haller-transfer naar Duitsland nog steeds voelbaar. Dessers was het niet. Jean-Christophe Bahebeck niet. Michiel Kramer niet. Venema nog niet. 

Dalmau moet net zo productief zijn als Haller, wil hij niet in bovenstaand rijtje genoemd worden. Haller speelde drie jaar bij Utrecht. Telkens belandde hij in de dubbele cijfers. Elf, negentien en vijftien eredivisiegoals. Het kwam hem op een miljoenentransfer te staan. Adrian Dalmau weet wat hem te doen staat.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <