Resultaten x
Binnenland

Welke lessen David Neres kan leren van 'imperador' Adriano

Een fotootje op Instagram, een dag na de winst van Brazilië in de finale van de Copa America. Oud-voetballer Adriano en David Neres samen. De hoop van toen met de hoop van nu. Allebei met een neusje voor attractief voetbal, het liefst met een goal of een assist tot gevolg. Adriano kan Neres genoeg lessen bijbrengen.

09-07-2019 16:00 door Cas Broxterman

Dan gaat het niet per se om voetballen. Kan hij wel, David Neres. Hij heeft een indrukwekkend seizoen met Ajax achter de rug, met name in de Champions League. Maar zijn bijdrage aan deze Copa America, daar zal hij toch niet over te spreken zijn. Neres verloor na twee optredens zijn basisplek. En keerde, na een wisseltruc met Everton, nooit meer terug. Zijn vervanger was Man of the Match in de gewonnen finale van Peru.

Tegenslagen in de voetballerij, daar kan Adriano als geen ander over meepraten. De statistieken spreken voor zich: die Braziliaan kon echt wel wat. In 2000, Neres was toen drie jaar oud, maakte Adriano zijn debuut in de Braziliaanse ploeg. Nog voordat hij voor dertien miljoen euro de overstap naar Internazionale maakte. Op 11 augustus 2001 kwam hij over van Flamengo.

Streep eronder

In 2008 stuurde Internazionale Adriano terug naar Brazilië. Op huurbasis bij Sao Paulo kon hij zijn zonden overdenken. Het plezier in voetbal terugvinden bovendien. Er volgt een tijd waarin hij in verband wordt gebracht met seks, drugs en de samba. Met Adriano komt het na zijn terugkeer in Brazilië nooit meer goed. Hij zit van 2014 tot 2016 zelfs zonder club. Miami United biedt hem nog een laatste kans, maar vier maanden na zijn handtekening zet Adriano een streep onder zijn carrière.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Imperador

Een bericht gedeeld door David Neres (@davidneres) op

'El Imperador' kan Neres vooral levenslessen meegeven. Verdrink niet in je tegenslagen. Zorg dat je na zo'n teleurstellend verlopen Copa America de draad weer oppakt. Schijn in de Champions League. Fop menig verdediging. Scoor goals, geef assists. En dan komt het vanzelf weer goed.

De ogenschijnlijk onaantastbare Neres - hij wordt regelmatig een slaaphoofd verweten - heeft een missie. Die is moeilijker gemaakt door zijn stroeve toernooi. Maar op basis van het afgelopen Champions League-seizoen zullen Europese topclubs genoeg weten. Italië is mogelijk zijn volgende bestemming. In de voetsporen van El Imperador. Hij weet dan wat hij wel en niet moet doen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <