Resultaten x
Binnenland

Jerome Sinclair van Anfield naar De Koel: "Dit is een prachtige kans"

Hij speelde op Anfield, Stanford Bridge en het Stadium of Light, maar komend seizoen luidt zijn standplaats De Koel. Jerome Sinclair hoopt bij VVV-Venlo zijn carrière echt van de grond te krijgen. In grote stadions spelen is leuk, een constant aantal speelminuten leuker.

10-07-2019 09:00 door Nick de Jager

In september 2018 grijpt Sunderland-manager Jack Ross zijn telefoon. De Schot heeft de lastige taak zijn werkgever terug te brengen naar een niveau dat past bij de status van de club. Daarvoor dient hij te promoveren in de League One. Wat daarbij helpt: een goed spelersmateriaal. En daarvoor belt hij nu met Brendan Rodgers, manager van Celtic en voormalig trainer van Liverpool. Hij wil graag zijn mening horen over Jerome Sinclair, die bij de Engelse grootmacht onder zijn hoede stond. De gesprekken over zijn karakter en speelwijze leiden tot een positieve aanbeveling. Sunderland huurt Sinclair van Watford.

Sinclairs periode bij Sunderland zou niet worden wat Ross ervan hoopte, want de vleugelspeler zou slechts zes wedstrijden spelen in het shirt van The Black Cats. Een aantal duels dat niet in lijn ligt met de woorden van Rodgers. Hij liet de vleugelflitser in 2012 debuteren in Liverpool-shirt toen Sinclair zestien jaar en zes dagen oud was. Het maakt Sinclair anno 2019 de jongste speler ooit in het eerste van The Reds.

Blessures

De jongste debutant van Liverpool ooit en lovende woorden van een vermaard coach als Rodgers? Wie niet beter zou weten, zou een carrière in de top van de Premier League voorspellen voor Sinclair. Toch vertrok Sinclair deze zomer op huurbasis naar VVV-Venlo, met slechts zes wedstrijden (twee voor Liverpool, vier voor Watford) in de hoogste Engelste voetbalcompetitie in de benen. De reden is volgens hem simpel. “Ik heb veel last van blessures gehad”, legt een niet heel welbespraakte Sinclair uit aan ELF Voetbal. “Daardoor heb ik niet veel voetbal op het hoogste niveau kunnen spelen.”

Over zijn blessureverleden valt niet veel terug te vinden op internet, maar dat hij weinig gespeeld tot zover staat buiten kijf. Na Sinclairs debuut bleef het opvallend stil rond de jongeling en kreeg hij alleen in het seizoen 2015/2016 wat speeltijd van Rodgers. Een paar maanden op huurbasis bij Wigan Athletic resulteerde niet in veel speeltijd. In 2016 nam Watford Sinclair over van Liverpool voor een opleidingsvergoeding van vier miljoen pond. Na twee teleurstellende jaren (inclusief een korte verhuurperiode aan Birmingham City) werd hij afgelopen seizoen verhuurd aan League One-clubs Sunderland en Oxford United. Eindelijk kreeg hij speelminuten, maar het rendement bleef beperkt. Aan het eind van het seizoen had hij vijf goals gemaakt en drie assists gegeven.

Prachtige kans

Tijd voor iets anders, zal Sinclair gedacht hebben. In Venlo hoopt hij zijn toegeschreven potentie eindelijk tot wasdom te laten komen. “Ik ben natuurlijk geen tiener meer, maar oud zou ik mezelf niet noemen. Het is een prachtige kans voor mij om hier te kunnen voetballen. De Eredivisie is een competitie die door iedereen wordt bekeken. Vooral jonge, aanvallende spelers kunnen zich hier ontwikkelen.”

“Ik wist vorig seizoen dat VVV mijn wedstrijden bekeek. Toen heb ik met mijn zaakwaarnemer gesproken en begon ik dingen over de club op te zoeken”, legt Sinclair uit hoe de interesse tot stand gekomen is. “Ik probeer direct, technisch, snel en creatief te zijn. Mijn doel voor dit seizoen? Zoveel mogelijk wedstrijden voor VVV spelen. Daar horen doelpunten en assists bij. Hopelijk hoef ik daar geen limiet aan vast te stellen.”

Het valt te betwijfelen of Robert Maaskant of voormalig coach Maurice Steijn een telefoontje naar Glasgow heeft gedaan om uitgebreid de geschiedenis van Sinclair te bespreken. Maar misschien is dat maar goed ook. In Nederland gaat het niet meer over de speler die hij het kunnen worden, maar de speler die hij is. Wellicht kan hij zo eindelijk loskomen van het druk gevende stempel dat zijn debuut hem gaf.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <