Resultaten x
Binnenland

FIFA Talk 4: FUTTIES had niet beter gekund! *kuch*

Allereerst een verontschuldiging aan iedereen die deze week Profclubs verwachtte. Dat topic stond ook op de planning, maar de FUTTIES-promo van FIFA 19 is zo opmerkelijk (en misschien daardoor juist niet opmerkelijk) dat we toch daar onze aandacht op willen focussen in deze FIFA Update.

10-07-2019 12:00 door Martijn Ruijter

Er was enorm veel mis met FIFA 18, maar het was een van de weinige spellen waarin EA in Ultimate Team teruggaf aan de community. De totale kosten van alle FUTTIES-spelers kwamen bijvoorbeeld uit op zo’n 547.000 muntjes. Dit jaar kost FUTTIES Fred al bijna 250.000 muntjes. Nu was er afgelopen editie natuurlijk ook een World Cup-modus en was Ultimate Team redelijk dood. SBC’s zijn in FIFA 19 daarnaast per definitie duurder dan in FIFA 18 en wellicht moeten we de vergelijking tussen die spellen voortaan dan ook maar laten varen.

EA heeft geen idee

Wat speelt er binnen de community en waar zit iedereen op te wachten? Die vragen moeten ongetwijfeld tientallen keren gesteld zijn op het hoofdkantoor van EA. Het heeft er alle schijn van dat niemand die vraag kan beantwoorden óf iets met goede antwoorden doet. Het ultieme bewijs hiervoor kwam toen EA afgelopen weekend geen spectaculaire SBC’s uitbracht en aan het begin van deze week de FIFA-spelers besloot te belonen met Champions League Upgrade Packs. Met alle respect: de UCL-kaarten waren vanaf het begin van FIFA 19 al onzinnig en zelfs mensen die FIFA slechts af en toe spelen, hebben op dit punt ongetwijfeld een team waar geen enkele UCL-speler in past (want wees realistisch…niemand packt Ronaldo, Messi en Neymar en die laatste twee zijn best betaalbaar).

Natuurlijk is niet álles slecht

Hirving Lozano kost om en nabij de 100.000 muntjes. Veel geld voor een off-league speler, maar aangezien de Eredivisie inmiddels flink wat goede kaarten heeft, is Lozano een goed SBC. Team of the Year Gareth Bale, die opnieuw is uitgekomen, komt daar ook bij in de buurt. Bale kost 300.000 muntjes en voor een TOTY-kaart die tot voor kort nog gold als een van de beste spelers in Ultimate Team is dat een prima prijs. Tot slot zijn de FUTTIES Swap Deals voor een van de weinige keren dit jaar fantastisch. Weinig tot geen moeite om toegang te krijgen tot goede pakketten of geweldige spelers. Zowaar een schot in de roos.

Het gevaar van de FUTTIES-aanpak van EA is dat alle SBC’s tussen het wal en het schip vallen. Spelers die FIFA minstens wekelijks gespeeld hebben, zullen nauwelijks plek in hun team hebben voor de SBC-spelers die uitkomen. Heb je weinig FIFA gespeeld, dan zijn de SBC’s over het algemeen vrij duur. De gameplay nodigt die spelers vervolgens niet uit om het met een inferieur team op te nemen tegen Icon-teams om miljoenen muntjes binnen te harken. Deze combinatie zorgt ervoor dat FIFA 19 Ultimate Team niet meer het spelen waard is geworden voor veel spelers. Het was daarom te gek geweest als EA volledig zijn verlies had gepakt en content zou uitbrengen die uitstraalt: prima, het competitieve is er van af, we kunnen geen geld meer aan jullie verdienen dus geniet van deze nagenoeg gratis topspelers. Maar goed, de maand is nog jong. Wie weet kan EA de community in de aanloop naar FIFA 20 toch positief verrassen. We houden hoop!

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <