Resultaten x
Binnenland

De Europa League begint: waar moe(s)ten we op letten?

De voorronde voor de voorrondes van de Europa League is gespeeld. Die is voor echte freaks misschien interessant, maar voor de gemiddelde supporter niet. De eerste voorronde voor Europa’s tweede clubtoernooi is deze week gestart, het merendeel van het programma staat voor donderdagavond op de rit. Welke wedstrijden zijn hierin leuk om te volgen?

11-07-2019 11:00 door Jan Willem Spaans

St Joseph’s – Rangers 0-4

Blijft een trieste aanblik: zo’n grote club al zo vroeg in het toernooi in actie. Hetzelfde geldt voor hun vrienden uit het oosten: Celtic won dinsdagavond hun kwalificatiepotje wel. Je moet ook voorkomen dat je van ellende nog verliest van de schapenherders, boekhouders en postbodes die je in zo’n eerste ronde treft, maar dat is ook al eens gebeurd. De Rangers, geleid door Steven Gerrard, deden hun klus op Gibraltar naar behoren: 0-4. Volgende week, geloof het of niet, zal Ibrox goed vol zitten voor wat ongetwijfeld een zenuwslopende return wordt.

Connah’s Quay – Kilmarnock

Als we op de redactie ergens van houden: obscure clubs in Europees voetbal. Kilmarnock pakte maandag uit met het nieuws dat Mohamed el Makrini volgend seizoen op Rugby Park te bewonderen is. Zou hij vooraf geweten hebben dat Killie zich als nummer drie van Schotland plaatste voor Europees voetbal? Succescoach Steve Clarke is intussen benoemd tot bondscoach, waardoor er volgend seizoen een of andere vage Italiaan de scepter zwaait. Hij mag Kilmarnock na decennialange afwezigheid weer eens Europa in leiden, hoewel ze hun eiland niet af hoeven. Connah’s Quay Nomads F.C. speelt in Wales en heeft de mooiste clubnaam van alle deelnemers aan alle toernooien ooit.

Akademija Pandev – Zrinjski Mostar

Nee, we nemen helemaal niemand in de zeik hier. Dit is een belangrijke wedstrijd, vooral voor de supporters van FC Utrecht. Die moeten deze in de gaten houden en daarna hopen dat er een goede budgetvliegmaatschappij bestaat die de aanhang wil vervoeren naar Noord-Macedonië, waar Akademija Pandev voetbalt, of Zrinjski Mostar uit het altijd gezellige Bosnië-Herzegovina. Omdat zelfs redacteuren van ELF Voetbal nog wel eens andere dingen doen dan voetbal kijken, weten wij ook niet veel van die ploegen. Volgens onze gewaardeerde vrienden bij Unibet zijn de Bosnische bezoekers nipt favoriet om de uitwedstrijd te winnen en zal de alom geliefde fankreet UUUUUU op 1 augustus dus door Mostar klinken.

Bröndby IF – Inter Turku

Ook deze wedstrijd lijkt ons er geen die boeiend wordt door het spectaculaire voetbal dat er op het menu staat in Kopenhagen. Deze interesse heeft alles met de UEFA-ranglijst te maken: Denemarken is een van de landen waar Nederland in de komende maanden met buitengewone interesse naar moet kijken. Bröndby is wel de uitgesproken favoriet voor deze Scandinavische battle met het Finse Inter Turku, dus zo kan Denemarken de achterstand meteen ietwat inlopen. Hup Inter Turku!

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <