Resultaten x
Binnenland

Hoe het kan dat broers Sneijder nu pas tegenover elkaar staan

Twee broers die het op jonge leeftijd tot profvoetballer schopten, komen elkaar uitgerekend pas tegen nu hun carrières op een laag pitje staan. Wesley Sneijder en Rodney Sneijder treffen elkaar ook nog eens op het Wesley Sneijder Sportpark van DHSC. 

11-07-2019 15:00 door Cas Broxterman

In het seizoen 2010/11 zat de nu 28-jarige Rodney Sneijder voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Ajax. Uitgerekend tegen FC Utrecht uit zijn geboortestad had hij zijn debuut kunnen maken. Het kwam niet zo ver. Ajax verloor dat duel met 3-0. Edouard Duplan (twee keer) en Ismo Vorstermans scoorden.

Streep

Een profdebuut bij Ajax kwam er niet van. Dat gebeurde in dienst van Utrecht. Hij speelde er 21 wedstrijden in de basis. Nooit zou hij meer zo'n aantal in één seizoen halen. Via RKC Waalwijk, Almere City FC en Dundee United zette Rodney Sneijder op 14 februari definitief een streep door zijn profcarrière. Zonder ook maar één wedstrijd tegen of met zijn broer Wesley te hebben gespeeld - de oudere Sneijder was nou eenmaal een stuk succesvoller.

Op 24 augustus staan de broers alsnog tegenover elkaar. Met dank, toch, aan het succes van Sneijder. Dat al enige tijd geleden is, maar hem wel een status van recordinternational opleverde. Sneijder maakt zijn debuut als speler van de oud-internationals van het Nederlands elftal. En waar kan hij dat beter doen dan bij de club waar zijn broertje momenteel voetbalt? 

Tweeduizend mensen

Het Wesley Sneijder Sportpark van DHSC vormt het decor voor de eerste ontmoeting tussen de broers Sneijder sinds ze hun debuut maakten in het profvoetbal. Ze hebben allebei de nodige wedstrijden voor groot publiek gevoetbald, met name Wesley, bijvoorbeeld bij Real Madrid en Internazionale. De capaciteit van het sportpark is tweeduizend.

Rodney Sneijder kwam in totaal tot 88 optredens in competitieverband voor verschillende clubs. Wesley Sneijder speelde alleen al voor het Nederlands elftal vaker: 134 keer. Nu voor Rodney zijn profcarrière voorbij is, en voor Wesley zijn interlandcarrière, is het tijd om de krachten eens te meten.

 

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <