Resultaten x
Binnenland

Ajax won maar 25 procent van de officiële ontmoetingen met PAOK

Hoe zorgwekkend het is? Daar valt over te twisten. Van de officiële ontmoetingen die Ajax had met aankomende Champions League-opponent PAOK Saloniki, werd er namelijk geen enkele verloren. Maar feit is ook dat de Amsterdammers zelden wonnen.

22-07-2019 12:44 door Cas Broxterman

Ajax en PAOK Saloniki hebben in de geschiedenis vijf keer tegenover elkaar gestaan. Op 15 juli 2017 voor het laatst in een vriendschappelijke wedstrijd. Ajax won toen met 4-2. Noussair Mazraoui, Klaas Jan Huntelaar, Mateo Cassierra en Zian Flemming maakten de goals voor de Amsterdammers.

Goed gevoel

De vier keer daarvoor trof Ajax de Grieken in een officieel duel. Het succes was wisselend. De Amsterdammers verloren nooit, maar of een gelijkspel een goed gevoel geeft tegen een opponent uit Griekenland? De competitie staat als niet al te sterk bekend. Alleen in 2016 slaagde Ajax erin om PAOK te verslaan.

De twee teams troffen elkaar toen in de return van de voorrondes van de Champions League. Het werd 1-2 in Griekenland, nadat het 1-1 stond bij de rust. Een week eerder wist PAOK Ajax nog op 1-1 te houden. Ajax was veel sterker, had vijftien schoten op doel om zes van PAOK, maar buitte dit verschil niet uit. Kasper Dolberg wist als enige Ajacied het net te vinden.

Doelpuntrijk

Het was daarvoor alweer even geleden dat Ajax en PAOK tegenover elkaar stonden. Ze speelden in 2010 tegen elkaar in de groepsfase van de Champions League. Ook dat leverde geen overwinningen op. 3-3 en 1-1 welteverstaan. Vooral dat doelpuntrijke duel in Griekenland valt natuurlijk op. Het was de tijd waarin spelers als Luis Suarez, Christian Eriksen en Jan Vertonghen nog in Amsterdam rondliepen. Suarez scoorde, net als Rasmus Lindgren en Siem de Jong. Het bleek niet genoeg.

PAOK is zogezegd een bekende tegenstander voor Ajax. In vijf ontmoetingen is er voldoende kennis met elkaar gemaakt om in te kunnen schatten wat voor club de ploeg uit Thessaloniki is. Winnen is een must. Gezien de historie van ontmoetingen in de laatste tien jaar wordt dat nog wel even een uitdaging.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <