Resultaten x
Binnenland

De goede herinneringen die Luis Suarez heeft aan PAOK Saloniki

Dát lijkt alweer een eeuwigheid geleden: Luis Suarez die in het shirt van Ajax voetbalde. En al helemaal: Luis Suarez die zijn debuut in het hoofdtoernooi van de Champions League maakte. De Uruguayaan maakte in het seizoen 2010/11 zijn eerste minuten in het miljardenbal. Mede dankzij een belangrijka aandeel in twee ontmoetingen met PAOK Saloniki, de aankomende tegenstander van Ajax in de Champions League.

22-07-2019 13:16 door Cas Broxterman

Na de ontmoeting van 4 augustus 2010 tegen PAOK Saloniki welden er tranen op. Bij Jan Vertonghen, bijvoorbeeld. De centrale verdediger wist hoe belangrijk dit resultaat was voor Ajax. En wat een heksenketel was het in die negentig minuten ervoor geweest in Thessaloniki. Een heksenketel waarin Suarez zich, zoals we hem nu kennen, prima thuis voelt.

De Uruguayaan nam twee treffers voor zijn rekening in het tweeluik met PAOK: één in de heenwedstrijd en één in de return. Hij zette bij de 3-3 in Griekenland ook een assist op zijn naam. Door Siem de Jong bij te staan kon die de 1-2 op het scorebord zetten tegen PAOK. Toen Rasmus Lindgren er even later 1-3 van maakte, leek de buit binnen, maar werd het in de slotfase toch nog spannend.

Luis Suarez zal goede herinneringen hebben aan zijn ontmoetingen met PAOK Saloniki. Ze staan aan de basis van zijn internationale carrière. In 2007 vond hij tegen Slavia Praag voor het eerst het net in de voorrondes van de Champions League, maar daarna volgde gelijk uitschakeling, omdat er in Tsjechië met 2-1 verloren werd. Na het tweeluik trof Suarez de Grieken nooit meer. 

De teller van Suarez in de Champions League staat inmiddels op 25 treffers. Hij maakte ze voor Ajax, Liverpool en Barcelona. Hij had er 61 ontmoetingen voor nodig. Bij Ajax maakte hij een goed begin met elf duels en vijf daarin vijf doelpunten. Ook hij zal hopen dat de Amsterdammers zijn goede herinneringen aan die tijd zullen voortzetten, te beginnen met het komende tweeluik met PAOK.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <