Resultaten x
Binnenland

Clasie bij AZ op zoek naar eerherstel

Jordy Clasie is ook volgend seizoen actief op Nederlandse bodem. Clasie heeft zijn contract bij Southampton naar verluidt in onderling overleg laten ontbinden, waardoor hij transfervrij naar AZ vertrekt. Na een jaar op huurbasis bij Feyenoord keert de middenvelder met zijn transfer definitief terug in de Eredivisie.

22-07-2019 15:30 door Tim Lauwers

Eindelijk is Jordy Clasie verlost van Engeland. De kleine spelmaker voelde zich totaal niet thuis bij Southampton en keerde liever vandaag dan morgen terug naar Nederland. Met een contract bij AZ kan Clasie zich eindelijk weer op voetbal richten. De middenvelder hoopt op een beter verloop dan vorig seizoen, toen een terugkeer bij Feyenoord compleet mislukte. Met een overstap naar AZ wil Clasie eindelijk afscheid nemen van een moeilijke periode uit zijn loopbaan.

VEELBELOVEND

Afgelopen zomer werd Jordy Clasie gepresenteerd als de redder van Feyenoord. De kleine middenvelder keerde terug in Rotterdam en zou als verlengstuk van Giovanni van Bronckhorst moeten fungeren binnen de lijnen. Clasie verkeerde in een moeizame periode bij Southampton en kreeg van Feyenoord de kans om zich op huurbasis weer in de kijker te spelen. Bij binnenkomst waren de verwachtingen hooggespannen. Clasie zou bij Feyenoord hoe dan ook willen bewijzen dat hij goed genoeg is voor de keiharde Premier League. Bij Southampton waren zijn kansen uitgespeeld, dus was het zaak om in Rotterdam te laten zien wat hij kon. Het begin was direct veelbelovend. In de strijd om de Johan Cruijff Schaal speelde Clasie de volle wedstrijd en zorgde hij in de strafschoppenserie voor de beslissende penalty. Het moest het begin worden van een succesvol seizoen, met Clasie als leider op het middenveld. Niet bleek echter minder waar.

TERUG BIJ AF

Na de euforie van de Johan Cruijff Schaal ging het al in de eerste wedstrijd van het reguliere seizoen mis. Op bezoek bij promovendus De Graafschap ging Feyenoord beschamend met 2-0 onderuit, waarbij ook Clasie door de mand viel. De kleine spelverdeler was de grip volledig kwijt en kon de blamage in Doetinchem niet voorkomen. Helaas voor zowel Feyenoord als Clasie was de nederlaag bij De Graafschap een voorbode van een bijzonder matig seizoen. Terwijl Ajax en PSV een goed niveau haalden, raakte Feyenoord al snel achterop. De derde plaats bleek opnieuw het hoogst haalbare voor de club die twee jaar daarvoor nog op gedenkwaardige wijze kampioen werd.Clasie vertrok in de zomer van 2015 voor liefst vijftien miljoen euro naar Southampton. Na bijna vier jaar in Engeland bleef de teller staan op 49 wedstrijden, waarvan hij de laatste liefst twee jaar geleden speelde. Zijn periode bij The Saints was niet meer te redden, terwijl hij door een matige vorm op het veld en akkefietjes daarbuiten ook niet meer welkom was bij Feyenoord. AZ biedt Clasie de helpende hand en ziet in hem een belangrijke speler op het middenveld. De Alkmaarders hopen met Clasie erbij de derde plaats te kunnen veiligstellen en uitgerekend Feyenoord uit de top drie te stoten. 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <