Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Mick van Buren: "Mijn momenten in de Champions League gaan nog komen"

Slavia Praag zorgde dinsdagavond bijna voor een grote stunt. Op bezoek bij Internazionale werd pas in de extra tijd een 0-1 voorsprong uit handen gegeven. Nu eindigde het openingsduel in Groep F in 1-1. "Als we met iets meer zelfvertrouwen hadden gespeeld, waren we met drie punten naar huis gegaan."

18-09-2019 10:15 door Aaron Deckers

Dat vertelde een opgewekte Mick van Buren na afloop in Milaan tegenover ELF Voetbal. Onze landgenoot bleef negentig minuten op de bank en zag vanaf daar zijn ploeggenoten een uitstekende wedstrijd spelen. "Natuurlijk is het jammer dat ik nog niet mijn officiële Champions League-debuut heb mogen maken, maar desondanks heb ik genoten. We speelden erg sterk en ik denk dat als we met iets meer zelfvertrouwen hadden gespeeld, we zelfs met drie punten naar huis waren gegaan”, aldus de 27-jarige aanvaller, die al sinds juni 2016 in de Tsjechische hoofdstad actief is.

Domineren

De oud-speler van Feyenoord en Excelsior werd geslachtofferd, omdat trainer Jindrich Trpisovsky de boel voor de wedstrijd omgooide. "Hij koos ervoor om de buitenspelers naar binnen te halen en zo dus iets meer voor de counter te kiezen. Dit pakte goed uit en een groot deel van de wedstrijd domineerden we zelfs." Vrees kent hij niet. "Ik weet dat ik gewoon mijn minuten blijf maken. Ik kijk dan ook zeker uit naar de volgende wedstrijden in de Champions League, want er blijven nog andere mooie clubs over om mijn debuut tegen te maken”, glimlacht de geboren Ridderkerker die daarmee doelt op Borussia Dortmund en FC Barcelona die in dezelfde poule zitten.

"Ik kijk ernaar uit om die clubs bij ons te ontvangen, ons publiek is namelijk fantastisch. Er kunnen maar 20.000 mensen in ons stadion, maar die maken net zoveel geluid als een vol San Siro dus daardoor wordt het echt fantastisch om die wedstrijden te spelen. Het is ook mooi dat alles uitkomt, want toen ik bij de club tekende twee jaar geleden, zei men al dat het spelen in de Champions League het doel was."

Taal

Van Buren is lovend over Praag. "Op het veld is alles goed georganiseerd en spreek ik inmiddels ook de Tsjechische voetbaltaal. De gehele taal heb ik nog niet onder de knie, want het is een erg lastige taal om te leren. Toch red ik me uitstekend in de stad. De mensen zijn heel aardig en sociaal, daarnaast geniet ik nog elke dag van de stad Praag, want dat is écht een heel mooie stad. Die stad verveelt werkelijk nooit! Veel vrienden en familie komen ook vaak over om me te zien, want Praag ligt natuurlijk niet ver weg. Toch is het de laatste tijd moeilijk om ook hen veel te zien, omdat we bijna iedere drie dagen een wedstrijd spelen."

Daarvoor kwam Van Buren ook naar Slavia Praag, dat eigendom is van een Chinees conglomeraat. “Zoals ik al zeg, toen ik tekende zei de club al wat men van plan was en nu slechts twee jaar later komt alles uit wat ze toen voorspelden. Ik ben dan ook heel gelukkig bij de club en ik weet dat mijn momenten in de Champions League nog gaan komen. Daarnaast hebben we vanavond laten zien dat we de Europese competitie ook waardig zijn dus dat maakt het nog leuker om de strijd tegen die grote clubs in onze poule aan te gaan!"
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <