Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Binnenland

Spakenburg-spits Bitter vloog na coronanieuws naar Dubai: "Mijn schoonfamilie woont hier"

Net hersteld van een blessure, klaar om te vlammen. Toen kwam ineens het nieuws dat Jordi Bitter zijn doelpuntendrift maar moest bewaren tot na het coronavirus. De spits van Spakenburg zit momenteel in Dubai in afwachting van de mogelijke hervatting van het seizoen.

23-03-2020 16:00 door Cas Broxterman

Bitter liep vlak na de winterstop een botkneuzing op. De wedstrijd tegen Noordwijk op 1 februari 2020 in de tweede divisie was zijn laatste in het shirt van Spakenburg. Daarna moest hij al vier competitieduels aan zich voorbij laten gaan: die tegen HHC, Jong Sparta Rotterdam, Jong FC Volendam en Quick Boys.

Zwembad

De afgelopen week plaatste de aanvaller - zeventien duels, vier goals dit seizoen - enkele foto's op Instagram aan de rand van het zwembad of het strand. "Ik was echt net hersteld. Op het moment dat ik hoorde dat ik niet meer kon voetballen vanwege corona, zijn mijn vriendin en ik naar Dubai gevlogen. Mijn schoonfamilie woont hier", vertelt Bitter aan ELF Voetbal.

Typisch voor een spits, slaagde Bitter er in zijn laatste wedstrijd tegen Noordwijk in om het net te vinden. Al wordt het lastig de dubbele cijfers te halen, kan hij terugblikken op genoeg hoogtepunten. Zo was hij twee keer trefzeker in de belangrijke ontmoeting met Katwijk van 9 november 2019. Dat duel werd met 4-2 gewonnen. Ook speelde hij in een uitverkochte Arena tegen zijn oude club Ajax. De bekertwist ging met 7-0 verloren.

Altijd spelen

Al met al gaat het nog wel even duren voordat de geboren Amsterdammer terugkomt in actie. Hij staat langer stil dan de rest, maar hoopt zich snel weer terug te knokken in de basiself van Spakenburg. "Ik weet natuurlijk niet hoe het voetbalseizoen nu nog gaat lopen. Voordat ik geblesseerd raakte, heb ik alles gespeeld. Ik wil altijd spelen, in de basis staan en scoren. Wanneer het coronavirus weg is, ga ik ervan uit dat ik er zo snel mogelijk weer sta."

Bitter maakte ruim twee jaar geleden de overstap van derdeklasser DTS naar Spakenburg. Hij is er inmiddels achter dat hij het niveau in de tweede divisie aankan. Zeker omdat hij een vaste waarde is bij zijn club. De voormalig jeugdinternational stond sinds eind september onafgebroken in de basis bij Spakenburg. Het coronavirus komt er nu tussendoor, maar hij ziet genoeg tijd om zijn meerwaarde te bewijzen. "Het is moeilijk te zeggen hoe het loopt. Maar ik heb hier nog een contract van anderhalf jaar."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Damil Dankerlui (Willem II)
superelf Laatste: Superelf: Maceo Rigters, Amsterdamse EK-held
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <