Resultaten x
Binnenland

De Boer zorgt voor verbazing met opmerkelijke analyse

FRANK DE BOER stond met teleurstelling in zijn ogen FOX Sports te woord na afloop van de 1-1 remise bij Willem II. Toch was er volgens de trainer van Ajax ook reden voor optimisme. Wat volgde was een opmerkelijke analyse van het treffen in Tilburg.

22-02-2015 19:50 door Redactie ELF Voetbal

Waar de meegereisde Ajax-supporters een draak van een wedstrijd kregen voorgeschoteld, met hun team in een afwachtende rol, had De Boer zijn spelers zien domineren.

"Vandaag was er maar één ploeg die verdiende te winnen, en dat waren wij", aldus een opvallend positieve De Boer. "Ik denk dat wij meer hadden verdiend. Zij kregen met Armenteros in de negentigste minuut pas hun eerste echte kans. Wij kregen via Bazoer en El Ghazi de beste kansen."

Volgens De Boer legde zijn team zelfs beter voetbal op de mat dan een week geleden in de Amsterdam ArenA, toen Ajax een 4-2 zege boekte op FC Twente. "Het spel was stukken beter dan de afgelopen weken. Ook beter dan tegen Twente. Ik heb vandaag veel mooie momenten gezien, alleen ging het te vaak mis in het laatste gedeelte. Willem II had veel moeite met onze lopende mensen. Wij domineerden."

Domineren, een woord dat met rode stift omcirkeld staat in het woordenboek van De Boer. Het is een opdracht die zijn spelers inmiddels kunnen dromen, domineren.

Maar werd die opdracht tegen Willem II ook uitgevoerd? Volgens De Boer dus wel, maar de cijfers laten een heel ander beeld zien.

Een licht overwicht in balbezit is te mager om te kunnen spreken van domineren. Ajax had zoals vertrouwd meer balbezit dan haar tegenstander. 59 procent om 41 procent voor Willem II. Veel doelpogingen leverde dat evenwel niet op. Met zeventien schoten waren de gastheren in dat opzicht veel bedrijviger dan Ajax (negen). Vier keer mikte een speler van Willem II tussen de palen, tegenover drie schoten van Ajax.

 

Schoten

Schoten op doel

Willem II

17

4

Ajax

9

3

(Bron: Opta)

Van domineren kan moeilijk sprake zijn wanneer de tegenstander een veelvoud aan doelpogingen creëert. Het verklaart waarom Willem II-trainer Jurgen Streppel een heel andere lezing paraat had, ten overstaan van persbureau ANP.

"Ik vind dat we dit gelijkspel zeker wel verdienen. Met een beetje geluk hadden we zelfs nog gewonnen", liet hij weten. "Samuel Armenteros kreeg in de slotfase een prachtige kans."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <