Resultaten x
Binnenland

Robben: 'Gevochten als oranje leeuwen'

Hij was blij. Terecht. Arjen Robben kon zijn vreugde niet op na de 2-0 zege op Chili, waardoor Nederland in Sao Paulo de groepswinst. "We hebben gevochten als leeuwen, als oranje leeuwen."

23-06-2014 20:10 door Redactie ELF Voetbal

Oranje pakt door de winst de zege in Poule B van het WK. "Tien voor en drie tegen, waarvan twee uit een penalty", rekende Robben na afloop voor tegenover de NOS. "We zaten er bovenop, dan weten ze het neit meer. We hebben minder de bal, maar spelen we onze kansen uit. We spelen op vertrouwen. Iedereen heeft vertrouwen in de organisatie. Zolang die goed blijft, komen de momenten wel."

De aanvoerder, bij afwezigheid van de geschorste Robin van Persie, had zijn ploeg voor rust wel op 0-1 kunnen brengen. "Het was niet gemakkelijk om hem nog te maken (na een balverovering, red.). Er stonden nog twee of drie spelers voor. Ik probeerde hem cross te geven."

Robben vervolgde. "We geven niets weg, we zitten er bovenop, vechten als leeuwen, oranje leeuwen. We doen het niet met zijn elven, maar met alle 23 man. Iedereen is hard nodig. Ook Leroy Fer. Iedereen traint fantastisch. Iedereen is topfit en topscherp."

Een voorkeur in de achtste finale heeft Robben niet. In Fortaleza zal zondag om 18.00 uur waarschijnlijk Brazilië aantreden. "Het maakt niet uit. Ik ben nooit zo van die lotingen. Wij moeten van onze eigen kracht uitgaan. Nu hebben we mooi een extra rustdag. We wilden eerste worden. Dat is gelukt. Nu maar zien wat er komt."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <