Resultaten x
Binnenland

Siem de Jong: Maatschappelijk speler van het Jaar

De winnaar is bekend. Siem de Jong is uitgeroepen tot Maatschappelijk speler Eredivisie van het jaar 2013.

02-09-2013 11:10 door Redactie ELF Voetbal

De aanvoerder van Ajax ontvangt vandaag (maandag) uit handen van zijn voorganger Tim Gilissen een cheque ter waarde van 50.000 euro. Dit bedrag wordt volledig besteed aan een maatschappelijk project naar keuze van Siem de Jong en de maatschappelijke projecten van zijn club Ajax.

De prijs wordt mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij, Maatschappelijk Partner Eredivisie. De VriendenLoterij en Eredivisie willen met deze prijs het maatschappelijke belang van voetbal onderstrepen. De jury roemt De Jong, die momenteel hersteld van een klaplong, om de wijze waarop hij invulling geeft aan zijn voorbeeldfunctie richting de jeugd én zijn teamgenoten.

Hij is bewust bezig met zijn voorbeeldrol als profvoetballer, zowel binnen als buiten het veld. Siem zet zich actief en met veel enthousiasme in voor verschillende maatschappelijke projecten van Ajax zoals Scoren voor Gezondheid, Ajax Streetwise en VUmc Kinderstad. Deze projecten worden georganiseerd vanuit de Ajax Foundation, welke is opgericht in 2010 met als doel de maatschappelijke betrokkenheid van Ajax structurele invulling te geven. Mede door zijn enthousiasme, betrokkenheid en het bewust zijn van zijn voorbeeldrol is Siem de Jong gekozen tot Maatschappelijk speler Eredivisie van het jaar 2013.

Maatschappelijk speler Eredivisie

Alle Eredivisieclubs was gevraagd één speler voor te dragen uit de eigen selectie die voldoet aan vooraf opgestelde, specifieke criteria waarna de betrokken partijen zijn gekomen tot een voorselectie. Naast Siem de Jong behoorden ook Rochdi Achenteh (PEC Zwolle) en Willem Janssen (FC Twente) tot de genomineerden. Deze top 3 werd beoordeeld door een jury bestaande uit: Alex Tielbeke (Directeur Eredivisie Media & Marketing), Tim Gilissen (winnaar 2012), Giovanni van Bronckhorst (winnaar 2011), Jaap de Groot (Chef sport De Telegraaf) en Imme Rog (Managing Director VriendenLoterij).

"Het is een eer dat ik deze prijs krijg", reageert Siem de Jong. "Bij Ajax doen we inderdaad veel dingen naast het veld. Ik vind het dus vooral een prestatie van de club en met name de Ajax Foundation, maar ik ben trots dat ik de prijs in ontvangst mag nemen. Ik zorg ervoor dat het geld dat erbij hoort goed besteed wordt."

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <