Resultaten x
Binnenland

Nijland: 'PSV is een teleurstellende periode geweest'

Na vijf jaar PSV en diverse huurperiodes, hoopt Stef Nijland zijn carrière weer op te pakken bij PEC Zwolle. De aanvaller, die in 2008 overkwam van FC Groningen, is bij de Eindhovenaren nooit echt uit de verf gekomen. Met ELFVoetbal sprak hij over deze teleurstelling.

19-06-2013 13:00 door Redactie ELF Voetbal

"Toen ik vijf jaar geleden de stap naar PSV maakte, zag het er allemaal heel goed uit. Ik ben met heel veel vertrouwen die kant op gegaan. Ik heb toen een gesprek met Huub Stevens (toenmalig trainer van PSV, EH) gehad, hij gaf aan dat ze me rustig wilden brengen. In die periode zou ik uit moeten groeien tot een belangrijke basiskracht bij PSV", begon de aanvallende middenvelder.

"Als je erop terugkijkt, is er het eerste half jaar uitgekomen wat we ervan verwacht hadden. Ik heb aardig wat minuten gespeeld, waaronder in de Champions League. Als je naar de overige 4,5 jaar kijkt, heb ik de strijd niet kunnen winnen van Ola Toivonen en heb ik met blessures rondgelopen. Uiteindelijk is het een hele teleurstellende periode geweest. Aan de andere kant is het een hele leerzame periode geweest, ik heb aan een topclub mogen ruiken en weet nu hoe het er daar aan toegaat. Al met al kijk ik er niet met een heel positief gevoel op terug", liet de in Hoogezand geboren prof weten.  

De 24-jarige wil het niet afschuiven op de diverse blessures waarmee hij heeft gekampt. "Uiteindelijk heb ik vijf jaar onder contract gestaan bij PSV, dus dan kan je de schuld niet bij de blessures leggen. Het is denk ik een combinatie van factoren geweest. Toen ik kwam, was ik er nog niet klaar voor, ik had een aanloopperiode nodig. Na vier maanden trok PSV Ola Toivonen aan, ik dacht in eerste instantie als spits, maar uiteindelijk bleek hij beter te renderen op mijn positie. Ook toen trainer Fred Rutten kwam, ben ik daar nooit tussen gekomen."

"In fases ging het wel goed, maar het is nooit genoeg geweest om die positie over te nemen", ging Nijland verder in gesprek met ELFVoetbal. "Je hebt natuurlijk ook te maken met een hele sterke selectie. Ik moest in mijn eerste jaar dus strijden met Toivonen, Ibrahim Afellay en Otman Bakkal, die allemaal op diezelfde positie uit konden komen. Als jongetje van negentien met één jaar ervaring in de Eredivisie, is het heel lastig om daar tussen te komen. Het is wel zonde dat het niet gelukt is. Ik heb absoluut vertrouwen in mijn kwaliteiten, ik hoop dat bij PEC te kunnen laten zien."  Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV in gesprek met PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <