Resultaten x
Buitenland

Interview voorzitter Real-fanclub: “Geef Lopetegui tijd”

De laatste keer dat we Richard Sanchez, voorzitter van de Nederlandse fanclub van Real Madrid, spraken was toen Zinédine Zidane zijn afscheid net had aangekondigd. Onder opvolger Julen Lopetegui beleven Los Blancos uiterst turbulente tijden. Met de Clásico tegen FC Barcelona op de rol is er dus alle reden om nog eens te bellen!
26-10-2018 15:58 door Jan Willem Spaans

 Wat vond hij van de aanstelling van de gewezen Spaanse bondscoach? “Dat had niemand verwacht. Hij had het goed gedaan in de WK-kwalificatie. Ik vond het wel jammer dat hij het toernooi niet mocht afmaken. Nou, hij zit er nu een paar maandjes en ik ben wel verrast dat hij het nog niet op de rit heeft.” Dat is wat zacht uitgedrukt: Real scoorde zaterdag om een einde te maken aan een buitengewoon lange doelpuntloze periode, en ook die treffer kon een nederlaag op eigen veld tegen Levante niet verhinderen. Ligt het aan hem? Volgens Sanchez niet. “Ik vind dat hij een goede filosofie heeft, duidelijk uit de school van Vicente del Bosque. Maar het wil nog niet vlotten.”

Als het niet aan de trainer ligt, wat is dan het probleem? “Sommigen zeggen dat het alleen aan het gemis van Cristiano Ronaldo te wijten is. Dat weet ik niet. Het is altijd lekker om een paar doelpuntjes meer te hebben, want daar hebben ze ook een probleem mee, maar er is wel meer dan alleen zijn vertrek. Ik hoop dat Lopetegui meer tijd krijgt: nu wisselen zou wel op een hele korte termijn zijn, dan kan je weer opnieuw beginnen. Misschien moeten we accepteren dat dit jaar minder wordt zodat hij kan bouwen aan het team, maar naar mij zullen ze toch niet luisteren, haha.”

Geduld, of liever paciencia, zul je in het woordenboek van Florentino Pérez toch niet zo snel terugvinden. Filosofie kan je niet in een prijzenkast zetten. Het enige dat helpt: winnen van FC Barcelona. “Je zou een ruime nederlaag verwachten, maar Clásico’s staan compleet los van de competitie. Wie er in vorm is maakt niet zoveel uit. Het zou me niet verbazen als Real nu het lek even boven heeft en dan de week erop weer verliest, hier komen andere krachten bij kijken.” Doet de Real-fanclub nog iets bijzonders rond een wedstrijd die kennelijk anders is dan alle andere?

“Dit keer niet. Helaas is het animo om samen te kijken minder als het niet goed gaat, dat noem ik dan successupporters. Dan gaan we zelf thuis zitten, misschien wat vrienden, maar we gaan het dit keer niet groot aanpakken. We wonen ook verspreid over het land en we moeten zin hebben, dat is er nu niet echt.” Hoe groot is de Real-fanclub in Nederland, een land waarvan de voetbalcultuur sterk verweven is met aartsrivaal FC Barcelona? “Echt zicht heb ik er niet op, maar toch wel een paar duizend. Barcelona is nou eenmaal vele malen populairder, dat krijgen kinderen van hun ouders mee voordat ze zelf leren nadenken.”

Sanchez bezocht de wedstrijd meermaals. Gevraagd naar zijn favoriete editie noemt hij die van 7 mei 2008. “Ja, dat was een mooie. Het werd 4-1 voor Real Madrid en Ruud van Nistelrooy maakte de laatste, dat weet ik nog wel. Dat was in de mooie dagen: Frank Rijkaard trainde Barça en Bernd Schuster stond bij Real voor de groep. Dat was toen Real dominant speelde. Daarna kwam Pep Guardiola bij Barcelona en kreeg Real Madrid een andere coach, waardoor je dus minder op balbezit speelt. Ik had gehoopt dat Lopetegui de goede dagen terug zou brengen, nou, ik hoop nog. Ik hoop dat Pérez hem tijd geeft.” Tot slot: een voorspelling? “Ik denk een kleine zege, laten we het op 2-1 houden.”

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <