Resultaten x
Buitenland

Cristhian Stuani, topscorer van La Liga, laat zich door niemand afstoppen

De verdediging van Barcelona probeerde hem al af te stoppen. Tevergeefs, twee tegengoals. Atlético Madrid dan? Nee hoor, ook niet. De Madrilenen verspeelden een punt tegen het nietige Girona. Boosdoener luistert naar de naam Cristhian Stuani.
06-12-2018 13:00 door Cas Broxterman

Stuani is een boosdoener van zowel clubs uit de Spaanse La Liga als van de natuur. Spelers die op de top van hun kunnen zijn , die tikken normaal gesproken hun 25ste levensjaar of iets daaromtrent aan, toch? Nou, in het geval van Stuani niet. Die scoorde toen hij 25 was zeven keer in één seizoen voor Espanyol.

In dat seizoen pakte Stuani veertien gele kaarten. Het dubbele aantal van z'n doelpunten dus. Het jaar erna zou hij wederom meer gele kaarten (acht) pakken dan goals maken (zes). 

Angst

Inmiddels is van lacherig doen om de statistieken van Cristhian Stuani geen sprake meer. Zou zeker niet op zijn plek zijn. Stuani boezemt alle defensies van Spaanse topclubs angst in. Hij scoorde vorig jaar al de winnende goal tegen Real Madrid en vond dit seizoen tegen Barcelona (twee keer) en Atlético Madrid het net.

De teller staat momenteel op elf doelpunten in twaalf wedstrijden, waarvan hij er tien als basisspeler begon. De Uruguayaanse spits is daarmee tot dusver doeltreffender dan Lionel Messi en Luis Suarez, die de afgelopen jaren steevast voor de topscorerstitel meededen. Stuani maakte er vorig jaar 21 en liep ver achterop bij Messi, die er 34 scoorde.

Alle ballen op Stuani

Maar wie houdt Cristhian Stuani nog tegen om dit seizoen niet gewoon topscorer van La Liga te worden? De 32-jarige aanvaller maakt onderdeel uit van een veel beter draaiend elftal dan vorig seizoen. Girona was toen net naar het hoogste Spaanse niveau gepromoveerd.

Het is bij Girona 'alle ballen op Stuani'. En zolang hij blijft scoren, houdt niemand zijn medespelers tegen om de ballen af te geven. De nummer negen van La Liga scoorde dit seizoen tot dusver zeventien keer. Slechts vijf keer scoorde iemand anders dan Stuani. Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <