Resultaten x
Buitenland

Hoe de broer van Paul Pogba in het team van Frank de Boer verzeild raakte

'De broer van' zijn blijkt niet altijd een garantie om ergens binnen te komen. Florentin Pogba liep de afgelopen maanden louter tegen dichte deuren aan. Totdat hij met Frank de Boer een coach vond die het wel in hem ziet zitten.
06-02-2019 09:53 door Cas Broxterman

Atalanta United heeft zich verzekerd van de diensten van de broer van Paul Pogba. Florentin is een 28-jarige verdediger die de afgelopen jaren voornamelijk in de Franse competitie heeft gevoetbald. Met één beslissing maakte hij het zichzelf erg moeilijk: hij tekende in januari 2018 bij het Turkse Gençlerbirligi.

Paraplu

Dat avontuur liep al na een half jaar letterlijk op niets uit. Ineens stond de centrale verdediger op straat. En niemand die hem onderdak wilde bieden. Pogba schuilde een half jaar voordat het ophield met regenen. Frank de Boer bleek bereid hem een paraplu boven het hoofd te houden.

De clubleiding van Atalanta United heeft op de officiële clubsite laten doorschemeren dat Pogba als een ervaren kracht wordt gezien, die om een plekje in de hoofdmacht kan gaan strijden. Ervaren is de Pogba-brother inderdaad. In Frankrijk maakte hij alles mee: Hij speelde er niet alleen in zowel de Ligue 1- als 2. Hij stond vijf jaar terug nog op het veld met spelers als Nemanja Vidic, Rodrigo Palacia en Matteo Kovacic. Zijn toenmalige werkgever Saint-Etienne speelde met  0-0 en 1-1 gelijk tegen Internazionale in de groepsfase van de Europa League.

Wereldkampioen

Pogba groeide door zijn rol in Frankrijk ook uit tot international. Hij heeft twintig interlands voor Guinee achter zijn naam staan. Dat komt door zijn dubbele paspoort. Zijn broertje Paul stond ooit voor dezelfde keuze, maar draagt nu al jaren het shirt van Frankrijk. Hij werd vorig jaar wereldkampioen.

Florentin Pogba heeft minder talent, maar wel genoeg ervaring om mee te komen in de Amerikaanse Major League Soccer. Hij mag met Frank de Boer als coach op zoek gaan naar nieuwe eremateriaal. Een basisplaats, daar zal hij voor moeten knokken. De Boer kennende zal hij degene die er het hardst voor vecht ook belonen.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <