Resultaten x
Buitenland

Is het nu crisis in München (en de rest van Duitsland)?

Don’t mention the score! Engeland – Duitsland 3-0, doelsaldo 17-3. Tenzij Eintracht Frankfurt nog stunt op bezoek bij Internazionale, is er geen Duitse ploeg bij de laatste zestien Europese deelnemers. Dat zou voor het eerst in vijftien jaar zijn. We weten dat Duitsers graag grondig analyseren, het liefst na verlies. Is het nu crisis?
14-03-2019 11:48 door Jan Willem Spaans

BILD: ‘Zweitklassig’

‘Zweitklassig’. Tweederangs. Als een Spaanse of Italiaanse club het tegen een Premier League-grootmacht aflegt, zullen de Gazzetta’s en Marca’s van dienst vol staan met commentaren dat die Engelse clubs toch ook veel te rijk zijn en dat daar niet mee valt te concurreren. De Duitse commentator in de Allianz-Arena ging die tour al niet op. “Ajax en FC Porto zijn er ook bij, en die bakken toch duidelijk kleinere broodjes dan Bayern München en Borussia Dortmund.” Het commentaar in BILD na de 7-1 tussen Manchester City en Schalke 04 en de 1-3 van Liverpool in Beieren is van gelijke toon.

“Het doet enorm pijn”, klinkt het in het redactioneel commentaar. De ommezwaai van Joachim Löw, die het geroutineerde trio Thomas Müller, Jerôme Boateng en Mats Hummels recent de deur wees, wordt verdedigd. Het is een goede zaak, aldus deze scribent, dat Bayern vanaf volgende zomer met andere spelers de aanval zoekt. “Bayern en de Duitse ploeg hebben dringend een radicale ommezwaai nodig om weer titels te kunnen gaan winnen.”’

FAZ: ‘Schijnreus’

Een dubbeltje voor de gedachten van Uli Hoeneß. De regie deed alle televisiekijkers een groot plezier om hem vlak voor tijd in beeld te brengen samen met Karl-Heinz Rummenigge. Hoe graag hij ook zou willen, het lijkt nu écht niet mogelijk om deze uitschakeling bij Mesut Özil in de schoenen te schuiven. Teleurgesteld als hij was kwam hij niet verder dan een ‘Liverpool heeft verdiend gewonnen’ tegenover het bataljon persmensen dat had gehoopt op een woedende uitbarsting. Misschien kan Hoeneß wel tegen zijn verlies, hij heeft er alleen niet zoveel ervaring mee.

Een nepreus die zwak en levenloos speelde. Zo noemt de Frankfurter Allgemeine Zeitung Bayern in het wedstrijdcommentaar van de kwaliteitskrant. Het is makkelijk werken na een uitschakeling van Bayern: spelers worden daar niet monddood gemaakt en geven allemaal openlijk aan dat het de ploeg aan ‘moed’ ontbroken heeft in dit tweeluik. Valt wat voor te zeggen. Bayern viel in de tweede helft bij 1-1 zo halfslachtig aan dat het eigenlijk wachten was totdat Virgil van Dijk toesloeg. “Zo ver van succes verwijderd was de ploeg voor het laatst onder Jürgen Klinsmann, die met 4-0 van FC Barcelona verloor. Symbolisch: assistent-bondscoach Olivier Bierhoff zat op de tribune met een Bayern-sjaal. In de tweede helft was ineens die sjaal weg.”

Schalke 04: Tedesco blijft (voorlopig)

Uitschakeling door Manchester City kan iedereen overkomen, maar de 7-0 afslachting in het Etihad Stadium was er toch echt teveel aan. De Duitse pers wist zeker: Domenico Tedesco zou deze vernedering, in combinatie met het rampseizoen van het tegen degradatie knokkende Schalke 04, niet overleven. Tot hun stomme verbazing stond de Duits-Italiaanse trainer donderdag toch gewoon op het trainingsveld. De verwachting is evenwel dat er snel afscheid van hem wordt genomen. Enkel Lucien Favre, trainer van Borussia Dortmund, lijkt de Europese exit pijnvrij te doorstaan.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <