Resultaten x
Buitenland

De grote Ajax-reisgids: Versie Europa

Bijna een soort reuzenrad in plaats van gewoon een Champions League-loting! Net hebben we al de vier mogelijke Engelse bestemmingen voor Ajax bekeken. De meer zonminnende aanhangers zullen hopen dat een van deze drie Zuid-Europese bestemmingen vrijdagmiddag uit de koker komt rollen!
14-03-2019 13:43 door Jan Willem Spaans

FC PORTO:

BEREIKBAARHEID: PORTO AIRPORT

Het vliegveld van Porto is moeilijker bereikbaar: puur reistechnisch zou dat de minst gunstige loting zijn. Er gaan een paar vluchten uit Amsterdam, maar die zijn normaliter redelijk aan de prijs. Om het erger te maken: er zijn weinig alternatieven in de buurt. Goede kans dat je wel voordelig naar Lissabon, Madrid of Bilbao kan vliegen, maar dan wacht er nog een fikse reis. Wie naar Porto wil, moet snel zijn! Het stadion is uit het stadscentrum makkelijk per metro te bereiken.

STADION: ESTADIO DO DRAGAO (CAPACITEIT: 50.000)

Mooie zaak: ook het Estadio do Dragao is nog niet ontgonnen door de toch goedbereisde aanhang van de Amsterdammers. Het stadion werd gebouwd ter gelegenheid van het EK 2004 in Portugal en zit voor normale competitiewedstrijden van Porto redelijk vol. Er mogen in het stadion ruim drieduizend uitsupporters plaatsnemen.

STAD: FADO EN INTELLECTUELEN

Waar de Portugese hoofdstad Lissabon een volks karakter heeft, zou Porto het bastion zijn voor studenten en intellectuelen. Mensen met baarden en brillen en grote glazen port die de hele dag fadomuziek maken en beluisteren, zo luidt het stereotype. Een mooie stad, zoveel is zeker, waar je mede door het aangename klimaat en de lage prijzen prima een paar dagen zou kunnen vertoeven. Kijk vooral goed om je heen voor de prachtige architectuur en aankleding van de stad.

JUVENTUS:

BEREIKBAARHEID: TORINO AIRPORT

KLM vliegt rechtstreeks tussen Amsterdam en Turijn, tweemaal daags. Wie misgrijpt kan de Alpenstad ook bereiken via het vliegveld van Milaan, die biedt dagelijks veel meer verbindingen met Nederland. De trein uit Milaan doet er ruim een uur over om Turijn te bereiken. In Turijn neem je dan tram 9 naar het stadion, dat ver buiten het stadscentrum ligt.

STADION: JUVENTUS STADIUM (CAPACITEIT 41.000)

Een bezoek aan het Juventus Stadium zou een eersteling zijn voor Ajax-supporters, die in Turijn wel in het Olimpico en in Delle Alpi te gast zijn geweest. Beide stadions vonden weinig waardering, terwijl het nieuwe onderkomen van de Italiaanse kampioen alom op liefde stuit. Dat het zo klein is heeft voordelen: het stadion zit vaker vol. Nadeel: met ruim tweeduizend plekken is dit het kleinste uitvak in de kwartfinales.

STAD: FIAT.. en verder?

Iedereen houdt van Italiaanse steden. Rome, Florence, Bologna, Napels, Venetië, zelfs Milaan: noem een grote Italiaanse stad en volksstammen Nederlanders beginnen te mijmeren over wijntjes, pleintjes en pizza. Turijn blijft alleen een grote onbekende. Mensen kennen het FIAT-museum wel, maar daar houdt het op. Er valt genoeg te ontdekken in deze koninklijke stad: de boulevards en pleinen stralen grandeur uit, op de beroemde Via Po kan je prima wat drinken en al het moois in je opnemen.

FC BARCELONA:

BEREIKBAARHEID: VERSCHILLENDE VLIEGVELDEN

Barcelona is zo waanzinnig populair bij toeristen dat ze extra vliegvelden hebben moeten openen. Voor de Olympische Spelen van 1992 is de Catalaanse hoofdstad zo goed als schoongeveegd, overgebleven is een schitterende stad zonder rafelrandjes en mét strand. Er zijn dus tientallen mogelijkheden om vanaf iedere Nederlandse luchthaven (en die in de aangrenzende landen) naar Barcelona af te reizen. Eenmaal op de Ramblas aangekomen bereik je Camp Nou met de metro. Een stadiontour is meer dan de moeite waard, maar overweeg ook om voor het contrast bij Espanyol langs te gaan!

STADION: CAMP NOU (CAPACITEIT 99.000)

Iconisch is niet eens het woord voor deze voetbaltempel, dit gigantische theater. Het gros van de Nederlandse voetballiefhebbers is er al eens geweest, en als Ajax inderdaad opnieuw naar Spanje moet: reken dan maar dat er een enorm contigent supporters meereist. PSV kreeg in eerste instantie 4.500 kaarten, dat zal ook de allocatie voor Ajax zijn. De Eindhovenaren kregen er nog duizend bovenop en bovendien zaten er heel wat Brabanders op de thuisvakken. In Camp Nou is plaats genoeg.

STAD: STRAND EN STRAATJES

Barcelona mag met recht een metropool heten, misschien nog wel meer dan hoofdstad Madrid. Als het weer het toelaat kun je voor de wedstrijd prima naar het strand om zelf alvast een balletje te trappen in het Spaanse strand. Zo niet: het oude centrum biedt naast de overdaad aan toeristische rotplekken ook nog genoeg authentieke barretjes en restaurantjes om de inwendige mens mee tevreden te stellen.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <