Resultaten x
Buitenland

Oud-NAC'er Umar Sadiq: van Totti's leerling naar de vijand van Gerrard

Francesco Totti en Steven Gerrard hebben met elkaar gemeen dat ze Umar Sadiq hebben verteld dat hij het in zich heeft om een belangrijke speler te worden. Nota bene juist door de huidige manager van Rangers FC laat de definitieve doorbraak van het Nigeriaanse talent lang op zich wachten.
26-03-2019 07:00 door Cas Broxterman

Hij was er zo dichtbij, een seizoen geleden als speler van NAC Breda. Umar Sadiq had jaren tegen de status van veelbelovend talent opgebokst bij AS Roma. Hij scoorde er aan het begin van zijn carrière een paar belangrijke goals, maar wist de belofte nooit waar te maken. NAC Breda bood hem een geschikte uitweg. Na zijn huurperiode in Breda leek hij zijn zelfvertrouwen te hervinden.

Vervolg
Sadiq zag degene van wie hij zoveel leerde in het begin van zijn carrière, Francesco Totti, afgelopen zomer afzwaaien bij Roma. Zijn leermeester ziet van een afstandje toe hoe Sadiq er niet in slaagt om te bewijzen dat het succes in Breda een vervolg verdient. Dat terwijl Gerrard afgelopen zomer nog beweerde dat de spits het zou gaan maken in Schotland.

Vlak na de komst van Sadiq werd Kyle Lafferty door Rangers aan de selectie toegevoegd. Dat bleek de doodsteek voor het dienstverband van eerstgenoemde in Glasgow. Lafferty speelde tot dusver negentien competitiewedstrijden in het shirt van Rangers (vier goals). Sadiq kwam nog net tot vier duels voor de Schotten, voordat hij gedesillusioneerd terugkeerde naar Italië.

Hard uithalen
Sinds de tweede seizoenshelft draagt hij het shirt van Perugia. Hij speelde er al twee keer zoveel wedstrijden als hij in Glasgow deed. En scoorde ook al twee keer. In Italiaanse media haalde Sadiq hard uit naar Gerrard om zijn gelijk te halen. Dat de coach aan het begin van het seizoen zei het grootste vertrouwen in hem te hebben, was niet bepaald gebleken.

Nu mag Sadiq opnieuw laten zien dat iedereen het verkeerd heeft gezien. De revelatie van het vorige seizoen bij NAC Breda heeft geen tijd meer te verliezen. Als 22-jarige wordt het tijd dat hij zijn belofte inlost. Bij Perugia krijgt hij daar op huurbasis een kans toe. Komende zomer moet blijken of AS Roma onder de indruk is.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <