Resultaten x
Buitenland

Karim Benzema schiet met veel meer precisie dan Cristiano Ronaldo

Karim Benzema kent een voor zijn doen opmerkelijk productief jaar. De Fransman is uit de schaduw getreden van Cristiano Ronaldo, die in de voorgaande jaren telkens topscorer werd bij Real Madrid. Hij trekt nu met zijn doelpunten de kar in Madrid.
22-04-2019 13:08 door Cas Broxterman

De drie goals die hij afgelopen weekend maakte, zeggen genoeg over de huidige vorm van Karim Benzema. Het brengt zijn subtotaal van dit seizoen op 21 doelpunten. Het is in veertien jaar profvoetbal voor Benzema de vierde keer dat hij meer dan twintig keer doel treft in competitieverband.

Drie doelpogingen per wedstrijd

Benzema weet dit seizoen gemiddeld elke 126 minuten één keer te scoren. Dat gemiddelde ligt hoger dan Ronaldo, voor wie 123 minuten het gemiddelde is. Opvallend is daarbij wel dat Benzema met veel meer precisie schiet dan Ronaldo. Benzema heeft volgens statistieken van WhoScored gemiddeld slechts drie doelpogingen per wedstrijd. Voor Ronaldo zijn dit er 6,1.

Toch staat de spits van Real nu op 21 goals en Ronaldo op 19. De Portugees deed er 27 optredens over om tot dit aantal te komen, terwijl zijn collega in Madrid 32 keer speelde. Benzema was vooral in de afgelopen weken bezig met een inhaalslag. De laatste acht doelpunten van Real Madrid staan allemaal op naam van de Franse goaltjesdief.

Weinig goeds

Ronaldo staat juist al drie competitiewedstrijden op rij droog. Dat heeft zijn gemiddelde weinig goeds gebracht. De motor zal in de komende weken weer moeten gaan draaien bij de buitenspeler, zodat hij zijn voormalige ploeggenoot alsnog te slim af kan zijn. Voor Benzema is de eerstvolgende wedstrijd tegen Leganes, terwijl Juventus het opneemt tegen Internazionale.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <