Resultaten x
Buitenland

Waarom Olympique Marseille van Strootman af lijkt te willen

Was Kevin Strootman die 25 miljoen euro en dat riante salaris waard? Op die vraag zoekt Olympique Marseille een antwoord in afwachting van het nieuwe seizoen. Zeker nu er een nieuwe coach voor de groep komt te staan, heeft de technische staf reden om te twijfelen aan een langer huwelijk met de Nederlander.
23-05-2019 15:18 door Cas Broxterman

Olympique Marseille was vorig jaar een aanlokkelijk avontuur voor Strootman. Rudi Garcia, de coach die hem naar AS Roma haalde en vertrouwen gaf, kwam zijn succesformule in Marseille uitproberen. Strootman leek verzekerd van speeltijd. De middenvelder werd voor 25 miljoen euro overgenomen van AS Roma, waar hij een door blessures geteisterd dienstverband kende.

Resultaat: maximaal een vijfde plek in de Franse Ligue 1.Met nog één duel te gaan kan de ploeg alleen nog Montpellier inhalen op de ranglijst. Dat betekent dat er geen Europees voetbal op het programma staat voor komend seizoen. De clubleiding heeft zich, zeker met het budget dat de afgelopen jaren sterk verhoogd is, ten doel gesteld structureel Europees te spelen. De missie van Garcia is mislukt.

Strootman kwam in de recentste wedstrijd van Marseille tegen Toulouse als invaller binnen de lijnen. Dat was al de zevende keer dit seizoen dat hij van de reservebank moest komen. Strootman startte van de 37 competitieduels die Marseille speelde slechts twintig keer in de basis.

Garcia laat zijn ploeg vaak met vijf middenvelders aantreden. Van de op papier negen middenvelders die L'OM in de selectie heeft, staat Strootman qua speelminuten op plek zeven. Alleen Florian Chabrolle en Alexandre Philiponeau, die als jongelingen geen minuten maakten, speelden minder vaak.

Strootman kent in veel opzichten een minder seizoen dan zijn voorgaande in dienst van AS Roma. Hij speelde minder (27 tegen 32 duels), scoorde minder (1 tegen 5 goals), gaf minder assists (5 tegen 7) en passte minder nauwkeurig. Bij Roma nog met 85% van de passes die aankwamen, in dienst van Marseille is dat 82,1 procent.

De tijd richting de zomertransferperiode begint te dringen. Marseille wil volgens de geruchten van Strootman af, nu hij zo'n stempel op de salariskosten heeft maar lang niet de meest bepalende speler uit de selectie is. Zeker nu Garcia van het strijdtoneel verdwijnt, lijkt er geen houden aan voor de 29-jarige speler in Frankrijk.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <