Resultaten x
Buitenland

Anwar El Ghazi begon nooit eerder zo vaak in de basis als bij Aston Villa

Of Anwar El Ghazi het een beetje naar zijn zin heeft bij Aston Villa? De speler die bij Ajax vertrok nadat hij er op het tweede plan was geraakt, kan in Engeland prima uit de voeten met de hoeveelheid speeltijd die hij krijgt. Getuige de statistieken die hij in voorgaande seizoenen overlegde, tenminste.
23-05-2019 17:00 door Cas Broxterman

Het seizoen 2014/15 hield een stormachtige ontwikkeling voor Anwar El Ghazi in. Binnen de kortste keren was hij een vaste waarde bij de Amsterdammers. Hij speelde 31 keer, scoorde elf keer en gaf acht assists. Het was een seizoen dat hij qua rendement tot nu toe niet heeft weten te evenaren.

Reserverol

El Ghazi lonkte naar wederom zo'n topseizoen, totdat een vormcrisis toesloeg. Hij raakte zijn vaste stek in Amsterdam op den duur kwijt. Die reserverol kon El Ghazi maar moeilijk incasseren. Hij vocht een jaar later terug bij Jong Ajax, scoorde vier keer in vier duels, maar wist zijn reputatie als basiskracht niet te herpakken.

Drie jaar achter elkaar pendelde El Ghazi tussen bank en basis. In de tussentijd stapte hij over naar OSC Lille, maar ook daar lag weinig speeltijd in het verschiet. Na 26 optredens als basisspeler in twee seizoenen besloot El Ghazi zijn geluk op huurbasis te beproeven in het Engelse Championship.

Genoeg
De statistieken die hij dit seizoen kan overleggen, zeggen genoeg. El Ghazi miste in de tweede seizoenshelft amper speelminuten. Hij begon zodoende nooit eerder zo vaak in de basis als bij Aston Villa. De teller staat nu op 27. Bij Ajax startte hij in zijn eerste seizoen 23 keer, een jaar erna 20. Het ging daarna bergafwaarts, tot nu.

El Ghazi keert in de zomer terug naar OSC Lille, de nummer twee van de Champions League. De vraag is of hij genoeg indruk heeft gemaakt om zich in Frankrijk terug te vechten naar een basisplek. Bij Aston Villa speelt hij momenteel om promotie naar de Premier League. Zijn bijdrage in de mogelijke stap hogerop zal zwaar wegen in hoe zijn comeback in Frankrijk wordt opgevat.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <