Resultaten x
Buitenland

Vuurwerk bij Real Madrid: dit koop je voor 300 miljoen euro

Financial Fair Play? Tsja. Real Madrid heeft geen grote prijs gepakt vorig seizoen en dan gelden er andere regels onder het bewind van Florentino Perez. Al weken maken de Madrilenen melding van de ene na de andere grote transfer. Woensdagavond was het nog maar eens raak: Ferland Mendy is liefst de vijfde vis die het Bernabéu kwam binnengezwommen. Het is tijd voor een voorstelrondje, voor zover dat nodig is met deze namen. Dit koop je anno 2019 in het voetbal voor 300 miljoen euro.
13-06-2019 07:00 door Jan Willem Spaans

Eden Hazard – 100 miljoen

Niemand in een relatie zou zich een zo lange en openlijke flirt kunnen permitteren als die van Eden Hazard met Real Madrid. De vleugelaanvaller van Chelsea is al zeker een jaar meer dan lovend over de Madrileense grootmacht. Dat het deze zomer tot een transfer zou komen was een slecht bewaard geheim. Speler en clubs hebben ons in ieder geval een slepende soap bespaart: de krabbel staat al en de presentatie van de Belgische dribbelkoning staat voor vrijdagavond aanstaande gepland. Kijk niet verbaasd op als er een recordaantal mensen komt opdagen om de Belg te verwelkomen.

Luka Jovic – 60 miljoen

De presentaties volgen elkaar in enorm tempo op, want woensdag al was Luka Jovic aan de beurt. Eintracht Frankfurt profiteert op grandioze wijze van iets zeldzaams: een inschattingsfout van een Portugese topclub. Normaal zijn FC Porto, Sporting Portugal en Benfica meesters als het gaat om het inschatten van potentie, maar bij deze Serviër zat Benfica er toch flink naast. Frankfurt huurde hem, lichtte voor vijf miljoen euro de optie tot koop en verkocht hem meteen voor het twaalfvoudige aan de kooplustige Spanjaarden. Nu moet blijken of Jovic een one season wonder is, of dat we hier te maken hebben met een groeibriljant van amper 21 jaar.

Éder Militão – 50 miljoen

Perez heeft tenminste een klein beetje lering getrokken uit het verleden: niet langer vergeet hij in zijn koopwoede de verdediging ook te versterken. Wie Football Manager of FIFA speelt zal deze jonge Braziliaanse verdediger, eveneens pas 21, wel kennen: in die games groeit hij altijd uit tot één van de beste spelers van de wereld. We hebben hem bij FC Porto pas één seizoen in Europa mogen aanschouwen, maar het gemak waarmee deze sterke stopper in Portugal en in de Champions League overeind bleef is bewonderenswaardig. We zijn heel benieuwd of Sergio Ramos eindelijk zijn opvolger kent.

Ferland Mendy – 50 miljoen

Onderhandelen met Jean-Michel Aulas is een taak die veel topclubs in Europa het liefst aan de volgende vertegenwoordiger doorschuiven. De baas bij Olympique Lyon eist zonder blikken of blozen de hoofdprijs voor al zijn spelers. De man heeft nog gelijk ook. Ferland Mendy, 24 jaar oud, debuteerde na de WK-winst pas in het Franse elftal. Hij is het toonbeeld van een snelle ontwikkeling: twee jaar geleden was deze Mendy (qua spelertype te vergelijken met Benjamin, al zijn ze geen familie) nog speler van Le Havre in Ligue 2. Nu mag hij dus naar misschien wel de grootste club in Europa.

Rodrygo – 45 miljoen

Een vleugelaanvaller van Santos halen.. FC Barcelona deed het jaren geleden met Neymar en kon de Braziliaan uiteindelijk voor een transferrecordsom die nog steeds staat van de hand doen. Real Madrid hoopt eigenlijk dat het Rodrygo nooit meer hoeft te verkopen, maar als het dan toch moet, zou het fijn zijn als dit nieuwe goudklompje ook voor een godsvermogen kan worden verpatst. Deze Rodrygo is pas achttien jaar oud, debuteerde nog niet in de nationale ploeg van Brazilië maar wordt door veel kenners wel als een absoluut toptalent gezien. Het zal ons benieuwen.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <