Resultaten x
Buitenland

Wat de terugkeer van NAC naar City met de marktwaarde van Arijanet Muric deed

De één z'n dood, is de ander z'n brood. Manchester City is bereid Arijanet Muric deze zomer weer te verhuren, maar de doelman gaat de transferzomer met een andere status in dan vorig jaar. Alles doordat hij van noodverband bij NAC Breda uitgroeide tot noodverband bij City.
13-06-2019 16:00 door Cas Broxterman

Een droomavond voor Arijanet Muric in Leicester. Negentien jaar oud en in de basis bij Manchester City tegen Leicester City. De Kosovaar staat onder de lat omdat Ederson Moraes dit seizoen gespaard wordt voor de Premier League en de Champions League. Door de blessure van Claudio Bravo is Muric de vaste tweede keus voor coach Pep Guardiola.

Strafschoppenserie

Muric weet in de kwartfinale van de League Cup alle aandacht op zich te vestigen. Hij keert twee penalty's in de strafschoppenserie aan het eind van de wedstrijd. Manchester City stoot door naar de halve eindstrijd, met veel dank aan die jongen uit Kosovo, die een maand eerder al international was geworden. Een paar maanden daarvoor verbleef hij nog in Breda.

NAC Breda moet kort na het vertrek van Muric noodgedwongen de komst van een nieuwe keeper aankondigen. Benjamin van Leer komt, omdat Muric nodig is in Manchester. Eerst was Muric bij NAC nog een noodverband vanwege de dunne bezetting qua keepers. Na de blessure van City-doelman Bravo wordt hij ook daar ingezet als noodverband. Met succes.

Voor geen goud

Muric had drie dagen voor de kwartfinale van de League Cup ook met NAC Breda uit tegen PEC Zwolle kunnen spelen. Of vier dagen later tegen sc Heerenveen. Van Leer schitterde in Zwolle door de nul te houden, terwijl NAC thuis met 4-2 van Heerenveen won. Maar Muric had die kwartfinale in Leicester voor geen goud willen missen.

Als de ervaren Claudio Bravo, die nog eenjarig contract heeft in Manchester, straks vertrekt, kan Muric mogelijk weer in beeld komen voor eenzelfde seizoen. Tot die tijd wil City hem elders onderbrengen. Zodat hij speeltijd op kan blijven doen. Maar sinds zijn optredens in de League Cup - hij moest alleen in de finale Ederson Moraes voor zich dulden - is zijn marktwaarde gestegen. Op 17 oktober 2018 was hij volgens Transfermarkt.de nog 500.000 euro waard. Tegenwoordig twee miljoen euro. Er zullen deze zomer naar verwachting grotere clubs voor hem in de rij staan.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <