Laatste nieuws
17.20Vitesse krijgt 18 punten aftrek en degradeert naar eerste divisie; Arnhemse club behoudt wel licentie
17.20Feyenoord is klaar voor bekerfinale tegen NEC: ‘Belangrijkste wedstrijd van het seizoen’
17.18Casemiro onthult: ‘Ik liep zijn kantoor in en hij begon te huilen’
17.17KNVB deelt immense puntenstraf uit: Vitesse officieel gedegradeerd
17.17VP-voetbalkantine: 'Wegvallen Vitesse is een groot gemis voor de Eredivisie'
17.17Vitesse krijgt achttien punten in mindering en is officieel gedegradeerd
17.12Vitesse reageert met enige opluchting op KNVB-vonnis
17.12Landskampioen Hancko lacht om bizarre vraag: 'Heb je ooit een prijs gewonnen?'
17.10Vitesse krijgt 18 punten aftrek: degradatie officieel, maar club blijft bestaan
17.06Veelbesproken Martínez ondanks opmerkelijke regel tóch geschorst voor halve finale
16.55Slot op zijn hoede, Meijer hoopt dat NEC'ers 'wedstrijd van hun leven' spelen
16.48Groot nieuws: Vitesse krijgt achttien punten in mindering, club gedegradeerd
16.47Slot houdt vertrouwen in Santiago Gimenez: ‘Maar hij moet dat wel terugbetalen’
16.46Vitesse degradeert door enorme puntenstraf na 35 jaar uit de Eredivisie
16.45Ajax zoekt 'ervaren manager': 'Er zijn al goede gesprekken gevoerd'
16.41‘Europese grootmacht aast op Frenkie de Jong; Barcelona staat open voor vertrek’
16.33Nuytinck bespreekt verschillen ten opzichte van zijn eerste NEC-periode
16.33Oer-NEC'er Nuytinck: 'Dit is wel heel speciaal voor mij'
16.31'Europese grootmacht denkt aan Frenkie: noodlijdend Barça hoopt op miljoenen'
16.30Marijn Beuker: ‘Dat wordt de belangrijkste Ajax-transfer van dit seizoen’
16.23Hancko countert op persconferentie: 'Als we alleen naar prijzen kijken...'
16.20Lieke Martens terug in selectie Paris Saint-Germain voor halve finale Champions League
16.20Emiliano Martínez na opmerkelijk kaartenmoment toch geschorst
16.18Willem van Hanegem over de finale: ‘Het zal toch potverdikkie niet gebeuren dat Feyenoord niet wint?’
16.16Feyenoord op zijn hoede voor 'heel goed' NEC: 'Verdienen het om hier te staan'
16.12Joep Schreuder zorgt voor verbazing met eerste vraag aan Dávid Hancko
16.11Ajax deelt goed commercieel nieuws: 'Erg blij, dankbaar voor het vertrouwen'
16.10Ajax slaat grote slag met zesjarige contractverlenging van grote sponsor
16.05Finale komt steeds dichterbij: Hancko verbergt niet waar zijn focus op ligt
16.00'Voormalig Eredivisie-smaakmaker Flemming kan bijzondere transfer maken'
15.50Twee keer geel was geen rood voor Martínez: 'Ik vind het maar een gekke regel'
15.44Sky Sport maakt gehakt van berichtgeving over Bayern München en Zidane
15.43Naam van PSV'er Lozano duikt op in Mexicaanse media
15.35Update: Berichtgeving over nieuwe club voor Zidane stellig ontkracht
15.33FA Cup-rel gaat door in Engeland: EFL laat Engelse bond in het hemd staan
Resultaten x
Buitenland

Hoe is het nu met de 40 grootste talenten van 2010? (Deel 1)

De prestigieuze Golden Boy Award wordt elk jaar uitgereikt aan het grootste voetbaltalent ter wereld. Dit jaar mocht Ajax-verdediger Matthijs de Ligt de prijs in ontvangst nemen. De Nederlander stond op een shortlist met 39 andere kanshebbers en werd dus uitgeroepen tot het grootste talent. In 2010, nu negen jaar geleden, mocht Mario Balotelli de prijs in ontvangst nemen. Hoe is het nu met Balotelli en de overige 39 kanshebbers van 2010? ELF Voetbal zocht het voor je uit. Deel 1.
16-06-2019 07:00 door Thijs de Bruijn

André

Huidige club: Gremio

André was in 2010 het juweeltje van de jeugdopleiding van het Oekraïense Dynamo Kiev. De centrumspits schitterde in de Oekraïense competitie en verdiende een oproep voor het Braziliaanse nationale elftal. Het toptalent kon zijn potentie echter nooit inlossen. Via Girondins Bordeaux belandde André weer in zijn thuisland bij Atlético Mineiro. Via FC Santos, Vasco da Gama, Sport Recife, Corinthians en Sporting Portugal zou de 28-jarige André in de winter van 2019 bij Gremio belanden.

Mario Balotelli

Huidige club: Olympique Marseille

2010 Was een succesvol jaar voor Balotelli. De spits verdiende een overstap van Internazionale naar Manchester City en mocht de Golden Boy Award in ontvangst nemen. In Engeland rolde Balotelli van de ene bijzondere situatie in de andere. Van dartpijltjes gooien richting jeugdspelers tot het verprutsen van een open doel kans in een oefenwedstrijd. Balotelli vertrok naar AC Milan en zou later naar Liverpool verkassen. Zijn marktwaarde kelderde totdat OGC Nice in 2016 Balotelli contracteerde. De Italiaan blonk uit in de Ligue 1 en verdiende en pverstap naar zijn huidige werkgever, Olympique Marseille.

Bebé

Huidige club: Rayo Vallecano

In 2010 leek Manchester United een nieuwe Portugese superster in huis te hebben. De jonge Bebé was voor een kleine tien miljoen euro overgenomen van het Portugese Vitória Guimaraes en moest over een paar jaar voor gevaar gaan zorgen op de vleugels bij de Engelse grootmacht. Een doorbraak bleef uit en via verschillende uitleenbeurten zou Bebé in de zomer van 2018 bij het gepromoveerde Rayo Vallecano tekenen. Bij de Spaanse club vervulde Bebé dit seizoen een reserverol.

Yacine Brahimi

Huidige club: FC Porto

In 2010 brak Brahimi door bij het Franse Stade Rennes. Dat bleef ook in Spanje niet onopgemerkt. FC Granada nam de Algerijnse aanvaller over van Stade Rennes. Een jaar na zijn overstap naar FC Granada vertrok Brahimi alweer. FC Porto telde zeven miljoen euro neer voor Brahimi. De Algerijn zou in de afgelopen jaren 215 wedstrijden voor de Portugezen spelen. Deze zomer zal Brahimi echter op zoek gaan naar een nieuwe club.

Sergio Canales

Huidige club: Real Betis

In 2010 had Racing Santander de beschikking over een pareltje. Sergio Canales was jeugdinternational en blonk uit bij de Spaanse tweedeklasser. Real Madrid bleef niet stilzitten en nam de middenvelder voor zes miljoen euro over. Een doorbraak in Madrid bleef uit. Bij Valencia en Real Sociedad zou Canales tussen 2011 en 2018 echter nog genoeg wedstrijden in de LaLiga spelen. Inmiddels staat Canales bij Real Betis onder contract. De aanvallend ingestelde middenvelder heeft bij de nummer tien van Spanje een droomseizoen achter de rug en verdiende zelfs een debuut voor de nationale ploeg.

Diego Contento

Huidige club: Fortuna Düsseldorf

Als linksback verscheen Contento in 2010 op de shortlist voor de Golden Boy Award. De Duitser maakte indruk in de jeugdopleiding van Bayern München en stond zodoende te boek als een toptalent. Hij kon zijn potentie echter nooit inlossen. In 2014 zou Contento naar Girondins Bordeaux verkassen, voor wie hij 94 wedstrijden in de Ligue 1 zou spelen. Contento verloor echter zijn basisplaats en verkaste naar Bundesliga-club Fortuna Düsseldorf. Contento speelde voor de gepromoveerde Duitsers dit seizoen geen enkele wedstrijd door een gescheurde kruisband.

Philippe Coutinho

Huidige club: FC Barcelona

Ook Internazionale had in 2010 de beschikking over een toptalent. De kleine Braziliaanse vleugelaanvaller Philippe Coutinho had de potentie om een aanvaller van wereldklasse te worden. Alhoewel hij zijn potentie bij Internazionale niet kon inlossen, lukte dat wel bij Liverpool. Coutinho was tussen 2013 en 2018 in de Premier League te bewonderen en kende in deze periode een razendsnelle ontwikkeling. Inmiddels staat Coutinho onder contract bij FC Barcelona, waar hij tot dusver nog geen onuitwisbare indruk kon achterlaten.

David de Gea

Huidige club: Manchester United

David de Gea was een van de weinige doelmannen die op de shortlist verscheen. De Spanjaard, die destijds nog bij Atletico Madrid onder contract stond, verdiende zijn plaats op de shortlist echter wel degelijk. De Gea verdiende dan ook een transfer naar Manchester United, dat in totaal 25 miljoen euro voor de doelverdediger betaalde. Vandaag de dag staat De Gea nog altijd bij de Engelse grootmacht onder contract.

Luuk de Jong

Huidige club: PSV

Slechts één Nederlander haalde de shortlist van 2010. Toenmalig FC Twente-aanvaller moest de eer voor de Nederlanders hoog houden. De goalgetter zou FC Twente in 2012 inruilen voor Borussia Mönchengladbach. De Jong flopte in Duitsland en koos voor een avontuur bij Newcatsle United, maar dit leverde ook niet het gewenste resultaat op. Bij PSV keerde De Jong in 2014 terug in Nederland. De Jong maakte tot dusver een indrukwekkend aantal van 112 doelpunten namens de Eindhovenaren.

Nathan Delfouneso

Huidige club: FC Blackpool

De Engelsen moesten het in 2010 doen met maar slechts twee Engelse spelers op de shortlist. Een van hen was Nathan Delfouneso. De toenmalige spits van Aston Villa blonk uit bij de nationale jeugdelftallen en was klaar om de Premier League te bestormen. Een doorbraak bleef uit en Delfouneso zou afzakken in de Engelse voetbalpiramide. In 2016 speelde hij bij Bury zelfs even op het vierde niveau van Engeland. Ook was hij even testspeler bij Go Ahead Eagles in de Eerste Divisie. Inmiddels speelt Delfouneso voor FC Blackpool op het derde niveau van Engeland.

Mattia Destro

Huidige club: FC Bologna

Mario Balotelli was niet de enige talentvolle Italiaanse spits. Ook Mattia Destro had een mooie toekomst voor de boeg. Het jeugdproduct van Internazionale kon echter nooit doorbreken in Milaan. Destro verkaste naar Genoa, maar flopte hier ook. Hij hervond zijn vorm uiteindelijk bij Siena. Destro verdiende in 2012 een transfer naar AS Roma en speelde op huurbasis nog een jaartje voor AC Milan. Inmiddels houdt Destro de reservebank van FC Bologna warm.

Douglas Costa

Huidige club: Juventus

De Oekraïense competitie bleek in de afgelopen jaren een kweekvijver voor Braziliaanse talenten. Ook Douglas Costa zette zijn eerste Europese stappen in het Oost-Europese land. De aanvaller blonk uit bij Shakhtar Donetsk en verdiende in 2015 een transfer naar Bayern München. Twee jaar later zou de Braziliaan de overstap naar Juventus maken. In Turijn houdt Costa op dit moment voornamelijk de reservebank warm.

Alan Dzagoev

Huidige club: CSKA Moskou

In 2010 stond Dzagoev al twee jaar bij CSKA Moskou onder contract. Nu, negen jaar later, speelt Dzagoev nog altijd voor de Russische grootmacht. De Russische middenvelder is uitgegroeid tot een clubicoon en speelde al 324 wedstrijden namens de ploeg uit Moskou. De 28-jarige Dzagoev speelde tevens al 59 interlands.

 

 

 




Aanmelden
superelf Laatste: Superelf Wout Brama, Twents boegbeeld
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <