Laatste nieuws
12.25PSV en Feyenoord grepen mis: ‘Deze club wilde me echt graag hebben’
12.25Bayern München deelt Arsenal nieuwe dreun uit en plaatst zich voor de halve finale
12.24Cillessen: 'Zelfs derby tegen Vitesse was van ondergeschikt belang, zegt zo veel'
12.23Bondscoach zaalvoetballers wil dat KNVB doorpakt na WK-plaatsing: 'Geen weg terug'
12.15'Feyenoord nieuws in Italië: Napoli bereidt bod van twintig miljoen voor'
12.07Waarom NEC een Schotse succeswens voor de bekerfinale ontvangt
12.07Vertrek bij Feyenoord op komst? ‘Openingsbod van 20 miljoen op Dávid Hancko’
12.00Monsterklus voor Klopp in Bergamo: kan Liverpool wéér een Europese comeback maken?
11.57AS Roma toont zich tevreden en gaat langer door met clubicoon
11.53‘Zlatan Ibrahimovic ziet gewenste aanwinst voor AC Milan bij Ajax’
11.45Clubicoon Daniele De Rossi blijft langer aan als AS Roma-trainer
11.40Belgische vraagtekens bij sneer Kuyt: 'Daar ligt het volk hier niet wakker van'
11.30Oranje verrast Finse profs en mag zich eindelijk weer WK-deelnemer noemen: ‘Dit was echt reclame voor het futsal’
11.29Van Basten schrikt: 'Echt speciaal slecht, dit kan niet slechter'
11.27Brian Brobbey benoemt 3 clubs voor wie hij Ajax wel wil inruilen
11.25‘Coley Parry staat alleen bij Vitesse en is een groot obstakel geworden’
11.25Van Basten ziet ‘speciaal slecht’ moment tijdens Manchester City - Real Madrid
11.20Championship boven Eredivisie-top: 'Feyenoord en PSV toonden interesse'
11.20Zijn fans Manchester City schuldig aan penaltydrama in Champions League? ‘Het is een schande’
11.17Terug in de tijd: Kimmich en Sabitzer helpen 'die andere club' naar de halve finale
11.00Brobbey noemt buitenlandse droomclubs en schat eigen marktwaarde in
11.00VP-voetbalkantine: 'Memphis doet er goed aan te vertrekken bij Atlético'
10.58‘Real Madrid diep onder de indruk na wedstrijdbezoek in de Premier League’
10.55Absolute wereldsterren komen naar Amsterdam, Seedorf hoopt nog op één naam
10.55Opvallende positiewijziging bij Oranje? ‘Koeman beschouwt hem als aanvaller’
10.55VZ Kort: PSV kondigt samenwerkingsverband met Adelaide United aan
10.50De Rossi overtuigt Roma en blijft aan boord in Stadio Olimpico
10.45Reactie van Andriy Lunin na winnende strafschop van Real Madrid gaat viral
10.40Oudgediende flirt met terugkeer naar PEC: 'Wil niets liever en kan nog veel'
10.40Real zorgt voor verbijstering in Spanje: 'Een bijna magisch element'
10.13PSV gaat samenwerkingsverband aan met Australische club
10.10De Mos tipt Veerman voor volgende stap: 'Daar is hij heel geschikt voor'
10.10Van Persie maakt indruk op Heerenveen: 'Beter dan gesprekken met Steijn en Kruys'
09.47'Welbespraakte' Bellingham maakt ook buiten de lijnen indruk op Ferdinand
09.47Hoe Bellingham ook buiten de lijnen indruk maakt op Ferdinand
Resultaten x
Buitenland

Hoe is het nu met de 40 grootste talenten van 2010? (Deel 2)

De prestigieuze Golden Boy Award wordt elk jaar uitgereikt aan het grootste voetbaltalent ter wereld. Dit jaar mocht Ajax-verdediger Matthijs de Ligt de prijs in ontvangst nemen. De Nederlander stond op een shortlist met 39 andere kanshebbers en werd dus uitgeroepen tot het grootste talent. In 2010, nu negen jaar geleden, mocht Mario Balotelli de prijs in ontvangst nemen. Hoe is het nu met Balotelli en de overige 39 kanshebbers van 2010? ELF Voetbal zocht het voor je uit. Deel 2.
16-06-2019 10:39 door Thijs de Bruijn

Christian Eriksen

Huidige club: Tottenham Hotspur

Tussen 2010 en 2013 verdedigde Christian Eriksen de clubkleuren van Ajax. De Deense middenvelder groeide uit tot een van de sleutelspelers in Amsterdam en verscheen dan ook op de shortlist van 2010. Na drie jaar Ajax koos het toptalent voor een vertrek. Eriksen tekende bij Tottenham Hotspur, waar hij nog altijd onder contract staat.

Mario Götze

Huidige club: Borussia Dortmund

Mario Götze was in 2010 een van de grootste kanshebbers op de Golden Boy Award. De Duitse middenvelder van Borussia Dortmund had alles in zich om een absolute wereldtopper te worden. Dat bleef ook bij Bayern München niet onopgemerkt. De Duitse grootmacht nam Götze in 2013 voor ruim veertig miljoen euro over van Borussia Dortmund. De samenwerking liep uit op een teleurstelling en Götze keerde drie jaar later weer terug in Dortmund.

Eden Hazard

Huidige club: Real Madrid

Op jonge leeftijd viel Eden Hazard als speler van het Franse OSC Lille al op. De Belg speelde tussen 2008 en 2013 maar liefst 194 wedstrijden voor de Franse formatie. De afgelopen zes jaar was Hazard te bewonderen bij Chelsea in de Premier League. Aan die periode kwam afgelopen week een einde, want Real Madrid telde 100 miljoen euro voor de aanvaller neer.

Abel Hernández

Huidige club: CSKA Moskou

De concurrentiestrijd in het nationale elftal van Uruguay om de spitspositie, leek zenuwslopend te gaan worden. Na de doorbraak van Edison Cavani en Luis Suarez verscheen er immers een nieuw talent. Abel Hernández brak door bij het Italiaanse Palermo. Het niveau van Cavani en Suarez zou hij echter nooit behalen. Via het Engelse Hull City belandde Hernández afgelopen zomer bij CSKA Moskou. In Rusland moest hij genoegen nemen met een reserverol.

Gaël Kakuta

Huidige club: Rayo Vallecano

Als toptalent van Chelsea verscheen Gaël Kakuta op de shortlist van de Golden Boy Award. De aanvaller had een mooie toekomst voor de boeg, maar kon zoals velen niet doorbreken in het eerste elftal van Chelsea. Via uitleenbeurten aan onder andere Vitesse en Lazio Roma zou Kakuta in 2015 bij Sevilla tekenen. Na een jaar vertrok de clubhopper alweer voor een avontuur in China. Ook hier hield Kakuta het niet lang vol. Na dienstverbanden bij Deportivo de la Coruna en SC Amiens staat de Congolese aanvaller inmiddels bij Rayo Vallecano onder contract.

Bojan Krkic

Huidige club: Stoke City

Hij was in 2010 misschien wel een van de favorieten voor het winnen van de award. FC Barcelona-product Bojan Krkic beschikte over ongelofelijk veel potentie en zou hoe dan ook uitgroeien tot een wereldtopper. Het liep echter anders voor Bojan. Via AS Roma, AC Milan en Ajax zou de Spanjaard bij Stoke City belanden. Na uitleenbeurten aan onder meer FSV Mainz en Deportivo Alavés staat Bojan nog altijd in Engeland onder contract. Uitzicht op speeltijd heeft hij in de Championship echter niet.

Toni Kroos

Huidige club: Real Madrid

In 2010 liep er een wel erg talentvolle middenvelder bij Bayern München rond. Toni Kroos had zijn doorbraak in de Bundesliga al gemaakt en speelde zo nu en dan zijn wedstrijden in het nationale elftal. Nu, 92 interlands en negen jaar later, staat Kroos bij Real Madrid onder contract. De middenvelder tekende in 2014 een contract dat hem aan de Madrilenen verbond.

Adem Ljajic

Huidige club: Besiktas

Fiorentin had in 2010 de beschikking over een talentvolle Serviër. Adem Ljajic was een jaar eerder van FK Partizan overgenomen en had een mooie toekomst voor de boeg. AS Roma bleef niet stilzitten en nam de aanvaller in 2013 over van Fiorentina. Een sleutelspeler zou hij in Rome echter nooit worden. In 2016 verkaste hij dan ook naar Torino. Het afgelopen seizoen speelde Ljajic echter op huurbasis bij Besiktas. Ljajic kende een uitstekend seizoen waarin hij betrokken was bij 21 doelpunten in 27 duels.

Romelu Lukaku

Huidige club: Manchester United

Op zeventienjarige leeftijd wist Romelu Lukaku al door te breken in het profvoetbal. Als aanvaller van RSC Anderlecht maakte hij het ene na het andere doelpunt in de Belgische Pro League. De Belg verdiende in 2011 daarmee een transfer naar het grote Chelsea. De stap naar de Engelse grootmacht bleek echter te groot. Via een omweg wist Lukaku echter alsnog de top te bereiken. De Belgische spits speelde tussen 2014 en 2017 voor Everton en verscheen zodoende op de radar van Manchester United.

Federico Macheda

Huidige club: Panathinaikos

In 2007 zag Manchester United al dat de Italiaanse centrumspits Federico Macheda over veel talent beschikte. De Italiaanse goalgetter werd op vijftienjarige leeftijd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Lazio Roma. Het lukte Macheda echter niet om een doorbraak te forceren in Manchester en na verschillende uitleenbeurten verdween Macheda in 2014 via de achterdeur naar Cardiff City. Ook hier wist de Italiaan niet te slagen. Na een clubloze periode bood Serie B-club Novara een contract aan. Novara zou in 2018 degraderen naar de Serie C en Macheda kon opnieuw op zoek naar een nieuwe club. Het afgelopen seizoen maakte het voormalig toptalent zijn doelpunten namens het Griekse Panathinaikos.

Joel Matip

Huidige club: Liverpool

Matip is een van de weinige verdedigers die op de shortlist verscheen. Als jongeling had de centrumverdediger al een goede indruk achtergelaten bij Schalke 04 waardoor hij een nominatie voor de Golden Boy Award ontving. Zeven jaar lang zou Matip de clubkleuren van Schalke 04 verdedigen. In 2016 koos de international van Kameroen echter alsnog voor een vertrek uit Gelsenkirchen. Matip vertrok transfervrij naar Liverpool. Met Liverpool speelde Matip de volle negentig minuten in de finale van de Champions League.

Fran Mérida

Huidige club: CA Osasuna

Op 20-jarig leeftijd had Mérida al een mooi rijtje clubs achter zijn naam staan. De middenvelder had het shirt van FC Barcelona, Real Sociedad, Arsenal en Atlético Madrid al gedragen. Bij geen van deze clubs wist Mérida echter door te breken in het eerste elftal. Via SC Braga, Hercules, het Braziliaanse Atlético Paranaense en Huesca belandde Mérida in 2016 bij CA Osasuna. Dit seizoen speelde hij 31 wedstrijden namens de Spaanse tweedeklasser.

Ezequiel Munoz

Huidige club: Club Lanús

Palermo stond in de jaren rond 2010 te boek als een mooie kweekvijver voor grote talenten. Ook de Argentijnse centrumverdediger Ezequiel Munoz hoopte door te breken bij de Italiaanse club. Munoz speelde meer dan 140 wedstrijden voor Palermo alvorens hij in 2015 naar Genoa verkaste. Via Genoa zou Munoz in 2017 bij CD Leganés belanden. Bij de Spanjaarden kreeg Munoz echter weinig speeltijd. Munoz flopte en speelde in twee jaar tijd slechts 23 wedstrijden. Komende zomer keert Munoz bij Club Lanús terug in zijn geboorteland. Zijn potentie kon hij nooit inlossen.

 




Aanmelden
jukebox Laatste: DE JUKEBOX: Carlens Arcus (Vitesse)
avonturiers Laatste: Freek Schipper mag zich een Chinese local noemen: “Fans riepen telkens ‘hipet’, bleek dat mijn Chinese naam”
superelf Laatste: Niklas Tarvajärvi: "Hij was niet technisch, niet snel, niet heel sterk, maar schoot wel alles erin"
kleedkamerhumor Laatste: Etienne Vaessen, grappenmaker bij RKC Waalwijk: "Je ziet het bijvoorbeeld aan de grijns op m’n gezicht"
transfergeruchten Laatste: Ocampos na 113 minuten weg bij Ajax?
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
Privacyverklaring
X <