Resultaten x
Buitenland

Komt het nog goed met Mesut Özil?

Vind hier de beste Online casinos
Van een dramatisch WK met Die Mannschaft tot een teleurstellend seizoen met Arsenal. Mesut Özil is al jaren verwikkeld in een strijd tegen wisselvalligheid en kritiek. Terwijl elke misstap van de Duitse nummer tien wordt uitvergroot, laat hij bij vlagen zijn voeten het tegenargument geven.
17-06-2019 17:10 door Tim Lauwers

Het zijn bewogen maanden, misschien zelfs jaren voor Mesut Özil. In de Premier League is hij meer dan vaak onderwerp van gesprek. De ex-international wisselt briljante momenten af met wekenlange afwezigheid op het veld. Zo zou hij onzichtbaar zijn tegen clubs van grotere statuur en neemt hij Arsenal onvoldoende op sleeptouw. In de Europa League finale in Baku, een wedstrijd waar Özil eindelijk weer om de knikkers kon spelen, was hij ronduit onzichtbaar. Wanneer de Duitser het moet laten zien, laat hij het afweten. 

Het afgelopen seizoen bleef de teller staan op één als we het hebben over geweldige wedstrijden van Özil bij Arsenal. In het duel met Leicester City, eind oktober, groeide hij uit tot smaakmaker en matchwinner. Bij een 1-0 achterstand deed de Duitser eindelijk wat zo vaak van hem gevraagd wordt. Özil nam zijn ploeg bij de hand en draaide het resultaat hoogstpersoonlijk om tot drie punten. Als aanvoerder leek de spelmaker eindelijk zijn rol te begrijpen en groeide hij zichtbaar in zijn spel. Met een doelpunt en een magistrale assist stelde hij de 3-1 overwinning veilig voor de ploeg van Unai Emery. Het bleek direct het laatste wapenfeit van Özil in de Premier League. Na zijn masterclass tegen Leicester moest hij vrijwel iedere wedstrijd weer vanaf de zijlijn bekijken. In het restant van het seizoen kwam de inmiddels dertigjarige middenvelder tot slechts één doelpunt en één assist. Wanneer Mesut Özil in vorm is hoort hij zonder twijfel bij de beste aanvallende middenvelders ter wereld. Het is echter jammer dat we die speler maar enkele keren per seizoen kunnen bewonderen. 

INTERNATIONAL AF

De veelbesproken middenvelder raakte ook bij het nationale elftal van Duitsland steeds meer in opspraak, vooral na het volstrekt mislukte WK in Rusland. Vier jaar eerder stond Özil van de eerste groepswedstrijd tot aan de finale elk duel in de basis en blonk hij uit met doelpunten en assists. Op het afgelopen WK ging hij met Duitsland beschamend onderuit tegen Mexico en Zuid-Korea, waardoor het avontuur er al voor de knock-outfase op zat. Toevallig of niet, in de verloren duels speelde Özil de volledige negentig minuten mee. In de enige overwinning, tegen Zweden, bleef hij de gehele wedstrijd op de bank. Niet lang na zijn dramatische optredens op het mondiale eindtoernooi kondigde Özil zijn vertrek aan bij Die Mannschaft. Hij zou zich racistisch bejegend voelen door de Duitse voetbalbond. Een ontmoeting met de Turkse president Erdogan in Londen maakte de discussie heftiger dan vooraf werd gehoopt. Door zijn Turkse achtergrond voelde Özil zich gebombardeerd tot zondebok en trok hij zijn conclusies. Het staat symbool voor de aangevallen Duitser, wie zowel op als naast het veld niet lekker in zijn vel zit. De Arsenal-fans hebben hem lang het voordeel van de twijfel gegeven, maar hebben nu ook genoeg van de matige prestaties. Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <