Resultaten x
Buitenland

Waarom Ian Maatsen in de plannen van Chelsea-coach Lampard kan voorkomen

Er is bij Chelsea een periode aangebroken waarin Frank Lampard moet kijken wat voor vlees hij in de kuip heeft. Door het verbod op de transfermarkt is hij gedwongen de jeugdopleiding mee te nemen in zijn overwegingen. Ian Maatsen lijkt daarvan te profiteren.

11-07-2019 16:00 door Cas Broxterman

Het Ierse Bohemian kreeg woensdag Chelsea over de vloer. In het Dalymount Park, waar vierduizend mensen inkunnen, maakte Ian Maatsen zijn officieuze debuut voor de Londenaren. En ja, dat komt voor een zeventienjarige jongen uit Nederland best als een verrassing. Zeker omdat Chelsea er normaal gesproken niet vies van is om nieuwe versterkingen te halen voor een positie die onderbezet is.

Overweging

Frank Lampard moet straks een nieuwe overweging maken voor de linksbackpositie in zijn team. Marcos Alonso speelde er in het voorbije seizoen 31 wedstrijden. Maatsen klopt nu met zijn officieuze debuut nadrukkelijk op de deur, maar ook een andere Nederlander, Juan Familia-Castillo. Laatstgenoemde kreeg vorige week een nieuw contract. Hij maakte tegen Bohemian geen minuten.

Net als Castillo onderscheidt Maatsen zich met veel assists. Hoewel zijn kerntaak verdedigen is, assisteerde de jeugdinternational vier keer in tien wedstrijden bij Chelsea onder 18. Zijn rendementvolle spel viel op. Deze zomer is hij definitief overgeheveld naar Chelsea onder 23. Daar speelt hij naar verwachting komend seizoen ook nog.

Oefencampagne

Het kan desalniettemin ook zo zijn dat Maatsen in de plannen van Lampard voorkomt. Marcos Alonso leverde ook de nodige assists af in het voorbije seizoen, maar staat niet als een ijzersterke verdediger te boek. Maatsen zal in de oefencampagne zijn veelzijdigheid moeten laten zien om meer speelminuten in de hoofdmacht af te dwingen.

Voordat het seizoen begint, heeft hij daar nog voldoende tijd voor. De wedstrijd tegen Bohemians was de eerste van zeven oefenduels die Chelsea afwerkt voor de Premier League van start gaat. De selectie van Lampard zal op weg naar de start steeds meer vorm krijgen. Maatsen weet in een aantal weken definitief waar hij aan toe is.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <