Resultaten x
Buitenland

Hoe Rhian Brewster de spitsenkeuze van Liverpool-coach Klopp moeilijk maakt

Wanneer de hegemonie van aanvalstrio Sadio Mané, Roberto Firmino en Mo Salah doorbroken wordt bij Liverpool? Hmm, ja, dat is de vraag. Rhian Brewster doet in elk geval goed z'n best om het Liverpool-coach Jurgen Klopp moeilijk te maken.

22-07-2019 11:44 door Cas Broxterman

Stond-ie dan, zaterdagavond, met de bal onder z'n arm. Brewster mocht in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Borussia Dortmund zijn zoveelste steentje van deze voorbereiding bijdragen. Hij benutte een strafschop die uiteindelijk niet genoeg bleek voor de overwinning; het werd 2-3.

Vier

Jurgen Klopp geeft Brewster op weg naar het nieuwe seizoen volop kansen om zich te laten zien in de hoofdmacht. Twee jaar terug kreeg hij 44 minuten speeltijd in de voorbereiding. Vorig jaar speelde hij geen duel. Nu staat de teller op vier. En het aantal doelpunten staat voor hem óók op vier.

Naast tegen Borussia Dortmund vond Brewster namelijk ook het doel tegen Tranmere Rovers (twee goals) en Bradford City. In die beide wedstrijden kreeg hij een basisplek toebedeeld door Klopp. Nota bene ging hij in deze twee gevallen ook al bij de rust naar de kant om plaats te maken.

Eén goal per 41,5 minuut
Het maakt de prestaties van Brewster extra knap. De teller staat tot nu toe op 166 reguliere speelminuten in de voorbereiding. Hij scoort dus gemiddeld één keer per 41,5 minuut. Ter vergelijking: Divock Origi heeft er tot nu toe ook vier potjes op zitten. Hij vond twee keer het net in 192 reguliere speelminuten.

Als Roberto Firmino eenmaal terug is van vakantie, is de kans groot dat hij gewoon weer als basisspeler het seizoen begint. Maar Brewster bewijst dat hij dichter dan ooit tegen zijn Premier League-debuut aan zit. Zeker nu hij productiever is dan Origi. Het is alleen nog afwachten welke keuzes Klopp maakt.

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <