Resultaten x
Jukebox

De Jukebox: Gyliano van Velzen (Roda JC Kerkrade)

De rubriek is terug! De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Gyliano van Velzen, de 24-jarige aanvaller van Roda JC Kerkrade.
07-12-2018 09:00 door Sander Berends

De rechtsbuiten van de Limburgers, geboren en getogen in Amsterdam, is binnen de club ook bekend als de DJ. "Ik noem mezelf hier ook zo. Vorig jaar draaide ik al de muziek in de kleedkamer. Ook dit seizoen zorg ik ervoor dat het nooit stil is en iedereen op de hoogte blijft van de nieuwste muziek. Via Instagram volg ik veel rappers en zangers. Ook krijg ik vaak tracks via de audiomogelijkheid van WhatsApp toegestuurd door vrienden van me. Nog voordat ze op Spotify verschijnen."

Hij toont zijn iPhone en klikt een nummer aan. "Dit is de nieuwste van Frenna. Hij heeft een EP uit. Op Spotify is die nu volledig te luisteren, maar ik kende de nummers al. Regelmatig vragen ploeggenoten me van wie dat nummer is, als ik weer iets laat horen. Hoe ik de muziek afspeel? Ik plug een kabeltje van mijn telefoon in de speaker van de geluidsbox. Zo simpel is dat."

"Ik probeer rekening te houden met de smaak van mijn ploeggenoten. Probeer niet voortdurend hetzelfde genre te draaien. Daarvoor zijn de mixtapes op Soundcloud ideaal. De favoriet? Dat is er een met rap, R & B en Nederlandstalig achter elkaar met supermooie overgangen. Die staat het vaakst op. Af en toe draaien Richard Jensen en Henk Dijkhuizen ook enkele nummers. Richard heeft een bijzondere voorkeur. Ik moet dan altijd denken aan Texas. Maar hij draaide pas ook deze." Van Velzen swipet door zijn Spotify en tikt een nummer aan. 'Baby I Love Your Way' van Big Mountain klinkt. "Henk wisselt tussen diverse stromingen, houdt ook van de mixen. Daar zal zijn voorkeur wel liggen."

De top 5 van Gyliano van Velzen:

1. Louboutin - Frenna, Jonna Fraser, Emms & Idaly
2. Door 't Lint - Frenna
3. Mr. Lova - DJ Gilly featuring Zefanio & Saïs
4. Slide - Caza & Famke Louise
5. Millidelphia - Meek Mill featuring Swizz Beatz

"Ik wil hier graag twee mixtapes aan toevoegen. Not Born To Dream van DJ ThorMoss. Hij is een vriend van me. Die overgangen in die mix kloppen helemaal. Deze mix is 'legendarisch'. Zo noem ik altijd iets dat heel goed is. En de After Summer Mixtapes van Daims noem ik. Hij is ook een vriend van me. Pas een jaar of drie, vier bezig. Mooi hoe hij zich ontwikkelt."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <