Resultaten x
Jukebox

De Jukebox: Moreno Rutten (VVV-Venlo)

Aflevering 3 van de nieuw gelanceerde muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Moreno Rutten, de 25-jarige rechtsback van VVV-Venlo.
21-12-2018 10:30 door Sander Berends

“Nee. Ik ben bij VVV-Venlo niet de huis-dj. Dat is Jerold Promes. Hij heeft een goede muzieksmaak. Ook vrij breed. Van de Engelstalige nummers uit de Top 40, tot r&b en hiphop. Maar hij draait ook de oudere hiphop en r&b. Denk maar aan Tupac, Dr. Dre en The Notorious B.I.G. Vooral populair in de jaren negentig. Daar houd ik ook wel van.”

“Bij VVV-Venlo hebben we een vast nummer dat we draaien, voordat we het veld betreden. Lose Yourself van Eminem. Die werd er gedraaid al toen ik naar VVV-Venlo kwam (zomer 2015, red.). Sommige spelers dienen wel eens verzoeken in voor een ander nummer, maar Lose Yourself is herkenbaar. Ik zie Jerold voor een wedstrijd naar de klok kijken. Vijf minuten voordat we naar buiten gaan, klikt hij hem aan. Het is ook een goed nummer.”

“Mijn eigen Spotify-lijst is vrij breed. R&b, Nederlandstalig, hiphop, Nederlandse r&b. Ik carpool altijd samen met Ralf Seuntjens, Peter van Ooijen en Damian van Bruggen. Peter en ik rijden naar de carpoolplaats in Best waar we Ralf, die vanuit Breda komt, oppikken. Damian woont in Helmond. Hij stapt in Someren in. Op het stuk dat Peter en ik vanuit Den Bosch nog samen rijden, komen er ook Nederlandse smartlappen voorbij. De andere jongens houden daar niet zo van. Vorig seizoen speelde Peter nog voor Heracles Almelo. Toen zat Clint Leemans in de auto. Hij is juist wel een grote liefhebber van die Nederlandstalige meezingers.”

“Mijn top vijf samenstellen, was niet heel moeilijk. Spotify geeft aan welke nummers je dit jaar het vaakst hebt gedraaid. Nu 2018 bijna voorbij is, kon ik mooi hieruit de beste nummers pakken. Al heb ik niet helemaal die volgorde aangehouden. Nieuwe nummers maken minder kans om in die lijst van meest gedraaide nummers aan bod te komen. Over mijn meest gedraaide artiest bestond geen twijfel. Dat is Lil’ Kleine.”

1.

Verleden tijd - Frenna/Lil’ Kleine

“Een cover van Abel. Het origineel is al bijna twintig jaar oud (Onderweg uit 2000, red.). Die uitvoering is eigenlijk nog iets mooier. Maar van Abel heb ik daarna nooit meer iets gehoord. Verleden Tijd draai ik erg vaak.”

2.

Mind Made Up - Wulf

“Dit nummer heb ik niet op een speciale wijze ontdekt. Het kwam een keer voorbij op de radio en stond ook in de Top 40. Toen heb ik hem aan mijn afspeellijst toegevoegd. In The Voice of Holland heeft een kandidaat dit nummer bij The Knockouts gezongen (Sebastiën van Dorp in januari 2018, red.). Die uitvoering is ook heel mooi.” 3.

Zij Weet Het - Tino Martin

“Ik ben een groot fan van het programma De Beste Zangers. Al een jaar of drie, vier mis ik geen aflevering. Ik heb in de laatste serie veel bewondering voor Tino Martin gekregen. Dit nummer van hem werd bij De Beste Zangers uitgevoerd door Glen Faria.” 4.

Gemaakt Voor Dit – Lil’ Kleine

“Ik twijfelde bij Lil’ Kleine tussen dit nummer en ‘Net Iets Meer’. Die laatste heb ik blijkbaar het vaakst gedraaid in 2018. Maar ik vind ‘Gemaakt Voor Dit’ net iets leuker. Lil’ Kleine heb ik nooit zien optreden. Dat hoeft ook niet. Veel van deze artiesten zijn vaak op plaat beter dan op het podium.” 5.

Duurt Te lang - Davina Michelle

“Weer een nummer uit De Beste Zangers. Haar grote doorbraak in de muziekwereld. Het origineel is van Glen Faria. Op YouTube werd Davina (echte naam Michelle Hoogendoorn, red.) een hit door haar cover van What About Us van Pink. Tijdens De Beste Zangers deed Lee Towers dat nummer. Ook die uitvoering vond ik prachtig.”

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <