Resultaten x
Jukebox

De Jukebox: Jasper van Heertum (sc Telstar)

Aflevering 5 van de nieuw gelanceerde muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Jasper van Heertum, de 21-jarige centrale verdediger van sc Telstar.
11-01-2019 11:00 door Sander Berends

Vorig jaar zomer stapte Van Heertum voor de eerste keer de kleedkamer van De Witte Leeuwen binnen. De Brabander had de voorgaande vier seizoenen de clubkleuren van Lommel United verdedigd en maakte voor die tijd deel uit van de jeugdopleiding van PSV. "Ik weet niet wie de muziek voor de tijd in de kleedkamer draaide, maar in de eerste week was er niemand die daarvoor direct het initiatief nam. In de tweede week heb ik die taak op me genomen. Sindsdien ben ik de huis-DJ van Telstar, haha."

"Via Bluetooth maak ik met mijn mobiele telefoon verbinding met de box die in de kleedkamer staat. Op Spotify kan ik alle muziek vinden die ik leuk vind. Zo moeilijk is dat niet. Ik merkte al snel dat de muziek bij Belgische en Nederlandse clubs anders is. Bij Lommel werd er vaker stampmuziek gedraaid. Van bekende DJ's. In Nederland gaat het vaker de kant van R&B en hiphop op. Dat draai ik ook het vaakst. Als het niet goed is, hoor ik dat wel. Via vrienden probeer ik bij de tijd te blijven en ook de meest actuele muziek te draaien."

De Brabander in Noord-Hollandse dienst is nog nooit naar een concert geweest. "De enige artiest die op mijn lijstje staat, is Meek Mill. Maar hij treedt helaas nauwelijks in Europa op." Veel clubs draaien een speciaal, vast nummer voor aanvang van een wedstrijd. In Velsen-Zuid klinkt er dit seizoen in aanloop naar de aftrap geen track standaard door de kleedkamer. "Vorig seizoen wel. Toen we één, twee, drie keer achter elkaar wonnen, draaide ik hetzelfde nummer. Dat bleef er daarna in. Dat was Kempi x The Blockparty, de Cocaine Remix featuring Josylvio & Sevn Alias. Nu mijn top vijf."

1.

Dreams And Nightmares - Meek Mill

"Hij is de enige artiest van wie ik naar een concert zou willen. Hij maakt goede en voor mezelf motiverende muziek. Het is al een wat ouder nummer van hem (in oktober 2012 uitgebracht, red.). Ik draai hem gemiddeld twee keer per week in de kleedkamer."

2.

La Fuite - Vegedream

“Een Franse artiest. Ik heb natuurlijk in België gespeeld, waar Frans wordt gesproken. Ik ken het nummer via vrienden. Dan wordt hij vaak gedraaid en gaat iedereen in de vibe mee. Een lekker nummer. Mijn vrienden luisteren ook naar Franse artiesten. Vandaar."

3.

Mignon Garcon - 4keus, Naza, Keblack & Dry

"Opnieuw een Franstalig nummer. Ik kan de tekst zonder problemen verstaan. De afgelopen zeven maanden woonde een Franse speler, Joakim Balmy, bij me in. Ik woon in IJmuiden. Joakim is een echte Fransman. Die spreken geen Engels. In het begin was het communiceren via Google vertalen. Gelukkig ging het steeds beter en spreek ik inmiddels Frans. Nu woon ik weer alleen. Dat deed ik al voordat Joakim, met wie ik een goede band had, kwam. Ik weet niet of ik weer iemand in huis ga nemen."

4.

Louboutin - Frenna ft. Jonna Fraser, Emms & Idaly

"Ik dacht ook een liedje van nu in mijn lijstje te zetten. Iedereen vindt dit nummer tof. Een leuk nummer. Of ik Frenna live heb gezien? Ik denk het wel. Volgens mij een jaar of twee geleden."

5.

Sisi Maria - Maleek Berry

"Een Engelstalig nummer met wat andere talen daar doorheen. Ik ken het nummer via enkele vrienden. Toch weer iets anders dan overige vier nummers."

Tip:

Ye - Burna Boy

"Via WhatsApp kreeg ik via een vriend een mooi nummer toegestuurd. Dat was deze."

 

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <