Resultaten x
Jukebox

De Jukebox: Istvan Bakx (Go Ahead Eagles)

Aflevering 5 van de nieuw gelanceerde muziekrubriek op ELF Voetbal. De Jukebox van... Een speler stelt een top 5 samen van nummers waar hij erg graag naar luistert. Deze keer de keuze van Istvan Bakx, de 32-jarige aanvaller van Go Ahead Eagles.
18-01-2019 11:00 door Sander Berends

Als een van de dertien nieuwelingen stapte de Zeeuwse aanvaller, bekend geworden als 'Google spits', afgelopen zomer De Adelaarshorst binnen. Dat hij de hoofdingang passeerde als grote muziekliefhebber is niet eerder verteld. "Ik heb een vader die van muziek houdt. En mijn schoonfamilie is aardig muziekminded. Als kind luisterde ik altijd al veel naar muziek en dat is nog steeds het geval. In de kleedkamer van Go Ahead Eagles draai ik ook regelmatig aan de knoppen als Broederliefde uit moet, haha."

"Anders zijn Sam Beukema en Jeff Stans degene die de muziek bepalen. Onderling maken we geen afspraken over wie er aan de beurt is. Dat gaat random. Als ik naar de fitnessruimte loop, neem ik soms de box mee. De volgende keer neemt een ander hem mee. Via bluetooth maakt de box verbinding met onze mobiele telefoon. Spotify doet de rest. Sam draait vaak Nederlandstalige hiphop en R&B. Jeff is meer van mijn generatie. Hij draait vooral op wedstrijddagen. Dan knalt er opzwepende muziek uit de box. Hij heeft daarvoor een Playlist gemaakt. Een nummer dat altijd voorbijkomt? Lose Yourself van Eminem."

"We kennen bij de club geen vast nummer dat we draaien na een wedstrijd. Of in de bus. Na een overwinning komen vaak meezingers van types als André Hazes voorbij. Daarop kunnen de meeste jongens meezingen. Of ik weleens concerten of festivals bezoek? Best vaak. Festivals vallen voor ons profvoetballers altijd vervelend. North Sea Jazz, daar ben ik geweest. Andere festivals vallen in de voorbereiding of tijdens de beginfase van de competitie. Concerten heb ik er velen bezocht. Welke? Ben Howard in het Ziggodome, waar ik ook Van Morrison zag. Ik kan nog wel even doorgaan, haha. Woodie Smalls (Vlaamse rapper, red.), Rag'n'Bone Man voordat ie een beetje de lucht inging, The Opposites, Jon Allen (Engelse singer-songwriter, red.), Selah Sue, Alain Clark, Giovanca, Sabrina Starke, De Dijk, de lijst is lang en breed..." Wie staat er nog op zijn wensenlijstje? "Mijn ouders hebben B.B. King gezien in Gent. Daar ben ik jaloers op. Dat kan helaas niet meer (op 14 mei 2015 overleden, red.). Iemand als Herman van Veen zou ik nog graag eens zien."

Bakx carpoolt dagelijks met Richard van der Venne, Bruno Andrade en Paco van Moorsel naar Deventer. "We spreken af op een parkeerplaats bij de A50 ter hoogte van Oss. We rijden beurtelings. Als Paco rijdt, staat standaard Radio 538 op. Richard switcht tussen meerdere muziekzenders en Bruno heeft zijn eigen muziek. Braziliaanse artiesten, maar ook de Nederlandse R&B en hiphop. Ik draai de ene keer vanaf Spotify, de andere keer staat de radio aan. Mijn smaak is breed, heb je reeds gemerkt. Dat zie je nu ook terug in mijn top vijf. Al had ik gemakkelijk een top vijftien kunnen maken. Ze staan overigens op willekeurige volgorde."

1.

Oceaan - Racoon

"Ik kom uit Zeeland, dat klopt. Maar dat is niet de voornaamste reden. Dan had ik voor 'Aan de (Zeeuwse) Kust' van Bløf moeten kiezen. Oceaan vind ik het beste nummer van Racoon. Ik heb ze ook een keer of drie, vier zien optreden. In het oude Tivoli in Utrecht, op het Vrijthof in Maastricht waar ik toen woonde en in het Arsenaaltheater in Vlissingen. Mijn zus, broer en vriendin vinden Racoon ook leuk. Ik krijg altijd wel iemand mee, haha. Racoon staat ook haast jaarlijks op Concert At Sea. Dat is voor mij als Zeeuw bijna een thuiswedstrijd, maar valt altijd precies het weekend voor of juist in onze voorbereiding."

2.

The Seed 2.0 - The Roots featuring Cody Chesnut

"Een heerlijk nummer. Het stamt uit het begin van de zeroes (uit 2002, red.). In die periode zat ik op de middelbare school in Vlissingen. Mijn vriendin heeft met haar broer een concert in de HMH in Amsterdam bezocht. Ik wilde graag mee, maar de combinatie met het voetbal was toen niet mogelijk."

3.

Life Is What We Make Of It - Daniel Docherty

"Ik houd ook van Schotse en Ierse singer-songwriters. Daniel komt uit Schotland. Ik ontdekte hem via de linklijst op Spotify. Als ik me niet vergis, toen ik naar Tom Walker (bekend van 'Leave A Light On', red.) luisterde. Zijn muziek sprak me direct aan. Ook Hold Me is een lekker nummer van hem. Van Tom Walker heb ik een concert in het Tolhuistuin (Paradiso Noord in Amsterdam, red.) bezocht. Docherty zag ik nog niet live. Al zou het ook kunnen zijn dat ik hem ken via Google. Ik tik wel eens in ‘Ierse of Schotse songwriter’, omdat ik van die accenten houd.”

4.

We Begrijpen Mekaar - Tourist LeMC

"Een Vlaamse woordenkunstenaar. Hij past in het verlengde van de Nederlandse R&B en hiphop. Alleen praat hij plat Antwerps. Doordat ik in België heb gevoetbald, versta ik hem goed. Hij werkte al samen met Typhoon. Zijn hele album (gelijknamig, red.) is goed. Als ik toch een nummer moet kiezen, ga ik voor deze."

5.

Boa Sorte (Good Luck) - Vanessa Da Mata & Ben Harper

"Een mooie combinatie van Portugees en Engels. Het nummer vond ik via Spotify toen ik naar Ben Harper en Jack Johnson luisterde. Johnson maakt surfachtige muziek. Daar houd ik ook van. Ik heb nog meer nummers van Vanessa geluisterd, maar die pakten me niet echt. Of Bruno Andrade haar kent? Haar muziek zeker."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'ADO Den Haag-talent op radar buitenlandse clubs'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <