Resultaten x
Overige

Opgestapte voorzitter De Graafschap: 'Gedrag is te gek voor woorden'

"Ik was in negatieve zin diep onder de indruk van de laatste weken en sliep er 's nachts niet van." Clémence Ross-Van Dorp, die woensdag haar vertrek als voorzitter van De Graafschap kenbaar maakte, heeft geen fijne periode achter de rug.

02-11-2012 11:12 door Redactie ELF Voetbal

Ze voelt zich 'respectloos' behandeld door fans van de actiegroep. "De manier waarop zij opereren is echt afschuwelijk. Het gedrag was vijandig en intimiderend. Of ik ook bedreigd ben? Ik vind dat niet zo relevant, maar laat ik zeggen dat de politie er vaak niet voor niets was," zegt ze tegenover Omroep Gelderland.

"Ik was in negatieve zin diep onder de indruk van de laatste weken en sliep er 's nachts niet van. Het was mentaal heel zwaar. Er moesten gewoon koppen rollen. Verder werd er niet gekeken. Die mensen weten niet eens wat ik doe." De oud-staatssecretaris wilde eigenlijk helemaal niet wijken en toonde zich ondanks spreekkoren en aantijgingen, die wekenlang aanhielden, strijdbaar.

"Ik heb ook het gevoel dat ik de club in de steek laat. Gelukkig blijft onze visie overeind en dat voelt ook goed. Maar ik moet wel gezond blijven en heb een baan naast De Graafschap. Het gevoel is dus een beetje dubbel. Er is op een gegeven moment gewoon een grens en dan houdt het op."

De druppel die de emmer deed overlopen, was het gedrag afgelopen dinsdag toen De Graafschap voor de beker met 0-3 onderuit ging tegen Go Ahead Eagles. "Dat vond ik echt verschrikkelijk. Ze deden geen enkele moeite meer om het eigen team aan te moedigen."

"Demonstraties horen bij de politiek en zijn toch het laatste wat bij voetbal hoort. Helaas komen bedreigingen steeds vaker voor in de maatschappij en zie je normen vervagen. Ik ben niet de enige die dit is overkomen. Ik ben vrijwilliger, maar vaak betreft het ook mensen in de sport voor wie het hun brood is. Het is diep treurig."

Toen fans van de harde kern ook dinsdag op De Vijverberg weer spreekkoren lieten horen, trok Ross de volgende ochtend na opnieuw een slapeloze nacht haar conclusies. Rond het middaguur nam ze afscheid van werknemers op De Vijverberg in Doetinchem met een emotioneel betoog. "Je moet je functie nog wel kunnen waarmaken. Er was geen houden meer aan en voor die groep wil ik ook geen representant meer zijn."

De sfeer tussen fans van de fanatieke aanhang en clubleiding verslechterde toen vorige week een supportersruimte onder een nieuw sfeervak dicht moest. Het besluit van directeur Henk Bloemers zette kwaad bloed bij de fans. "Maar alsof dat uit de lucht kwam vallen", reageert Ross geirriteerd. Volgens haar was uitgebreid gesproken over een verhuizing van het Vak 31 terug naar de Spinnekop, de tribune waar voorheen alle fanatieke fans samen gehuisvest waren.

"We hadden duidelijke afspraken gemaakt met vertegenwoordigers van Vak 31 om de verhuizing na de winterstop feestelijk te laten verlopen. Een mooie overgang wilden we er van maken. Maar daarna kwam die uitwedstrijd tegen Veendam en er kwam geen leuk politierapport van binnen. Een steward die geslagen is, vuurwerk, kapotte stoeltjes. Henk Bloemers heeft zo veel gedaan voor die jongens."

"Altijd hield hij alle deuren open, maar nu moesten we ingrijpen en ja, dan gaat het hok dicht. Het is onbestaanbaar dat Henk nu iets wordt verweten en voor leugenaar wordt uitgemaakt. En dan dringen ze later ook nog de bestuurskamer binnen tijdens een vergadering. Het is te gek voor woorden."Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <