Resultaten x
#stay-at-home

Tijden van crisis vragen om crisismaatregelen. Voor wie de deur niet meer uit durft of mag: ELF Voetbal is vanaf nu ook per editie online te bestellen. Of, speciaal voor de thuisblijvers, gebundeld in een speciaal stay-at-home-pakket.

Bestaande uit 
- ELF Voetbal 90's Special 
- ELF Voetbal Cult Special 
- ELF Voetbal Clubiconen Special 

Overige

Geen CL voor FC Twente: Benfica heer en meester in Hel van Lissabon

FC Twente was woensdagavond niet bij machte om Benfica in Estadio da Luz pijn te doen. Co Adriaanse en co kwamen met een 0-0 bij rust nog goed weg, maar kregen in het tweede bedrijf alsnog op de broek: 3-1.

24-08-2011 22:35 door Redactie ELF Voetbal

Vol op de aanval met alle risico's van dien. Dat was het plan van Adriaanse. De kans dat FC Twente tegen een flinke nederlaag aan zou lopen was dus aanwezig, maar de Tukkers moesten na de 2-2 in eigen huis minimaal één keer scoren in Portugal. Adriaanse trad daarom aan met Luuk de Jong op tien, Marc Janko als diepe spits en met Steven Berghuis en Bryan Ruiz als flankspelers. Nicolay Mihaylov verving Sander Boschker onder de lat.

Gedurende de hele eerste helft was Benfica de bovenliggende partij. De Nederlandse bekerwinnaar mocht Mihaylov danken voor het feit dat het in de rust nog 0-0 stond. De 23-jarige Bulgaar redde meermaals op harde afstandschoten van de Benfica-voorhoede en had ook zo nu en dan het geluk aan zijn zijde. Zo vloog bijvoorbeeld een schot van Nicolas Gaitan net voorlangs het Enschedese doel. Het enige wapenfeit van FC Twente betrof een knal van Ruiz, die naar binnen kwam en de bal in de linkerbovenhoek probeerde te krullen. Echter ging de bal net naast het Benfica-doel.

En dus was het zaak voor FC Twente om met het mes tussen de tanden uit de kleedkamers te komen, maar daar was geen sprake van. De Tukkers begonnen mak, wat resulteerde in een zeer snelle tegentreffer. Een vrije trap van Benfica werd in de 46ste minuut doorgekopt door Luisao en Axel Witsel kon vervolgens eenvoudig van dichtbij met een omhaal de openingstreffer verzorgen. Niet veel later werd door slordigheden van de Enschedese defensie de marge verdubbeld. Iedereen zag Luisao over het hoofd. De Braziliaan kopte in de 59ste minuut raak.

Daarna werd het eerste gevaar van FC Twente gecreëerd door invaller Ola John, die met zijn ploeggenoten nog altijd leek te hopen op een goed resultaat, maar de Enschedeërs stonden niet veel later alweer met beide voeten op de grond. Vlak na het eerste kwartier van de tweede helft besloot Oscar Cardozo op acrobatische wijze een assist te leveren. De Paraguayaan bediende Witsel perfect in de loop. De van Standard Luik overgekomen middenvelder kon alleen op Mihaylov afstormen en schoot de bal via de binnenkant van de paal in de linkeronderhoek.

Ruiz wist met een fraaie kopgoal in de 85ste minuut nog wel de eer te redden: 3-1. Het doelpunt van de Costa Ricaan kon echter niet voorkomen dat Ajax volgend jaar de enige club is die Nederland vertegenwoordigt in de Champions League. Benfica mag zich opmaken voor de groepsfase van het kampioenenbal, FC Twente wacht een hele lange terugreis richting Enschede...
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: De Jukebox: Michael Chacón (FC Emmen)
superelf Laatste: Superelf Romano Denneboom: Van Gentenaar via El Ahmadi naar Elia
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <