Resultaten x
Overige

Bosz: 'Dit kan niet zomaar voorbij gaan'

"Een absolute wanprestatie", "We moeten ons schamen" en "Dit kan niet zomaar voorbij gaan." De woorden na afloop van de uitschakeling in de KNVB-Beker bij Heracles Almelo door de amateurs van Achilles '29 waren niet mals.

12-11-2010 12:07 door Redactie ELF Voetbal

"Dit is een absolute wanprestatie", stak trainer Peter Bosz van Heracles Almelo van wal in de Groesbeekse buitenlucht. "We begonnen goed aan de wedstrijd, komen 0-2 voor, er is helemaal niets aan de hand. In de laatste minuut van de eerste helft krijgen zij een strafschop, terwijl ze nog helemaal niet voor de goal zijn geweest. Het was in feite hun eerste kans. Ook al wordt het dan 1-2, dan is er nog niets aan de hand."

"Maar na rust deden we alles verkeerd wat we maar verkeerd konden doen. Iedere diepe bal zorgde ervoor dat er een speler van hun alleen voor de keeper verscheen. Dan is het duidelijk dat de organisatie op het veld niet goed staat. In de tweede helft hebben we alles slecht gedaan. Als profclub mag je nooit verliezen van amateurs. Dit kan duidelijk niet zomaar voorbij gaan."

Antoine van der Linden had later tegen RTV Oost dezelfde bewoordingen. "We moeten ons schamen. In de tweede helft leverden we een wanprestatie. We konden niets meer creëren." Zelf speelde Van der Linden indirect een negatieve rol door de strafschop te veroorzaken, die de 4-3 opleverde. "De beslissing was op zijn zachtst gezegd discutabel. Ik speel voor honderd procent zeker de bal. Je ziet de bal ook weggaan. Daarna moeten we risico's gaan nemen en incasseren we nog een vijfde treffer. We moeten maar eens bij elkaar gaan zitten. Bovendien moeten er maar eens over gaan praten hoe we de meegereisde supporters tegemoet kunnen komen."

Mark Looms viel in de 72e minuut uit met een heupblessure. De ernst daarvan na de wedstrijd was nog onduidelijk.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <