Resultaten x
Overige

FC Groningen boekt eenvoudige zege op Sparta

Het seizoen voor FC Groningen krijgt een toetje in de vorm van play-offs om voetbal in de Europa League. Op eigen veld hoefden de Groningers zich niet bovenmatig in te spannen tegen een uiterst zwak Sparta: 3-1. De Rotterdammers mogen donderdag op bezoek bij Helmond Sport laten zien dat ze wel eredivisiewaardig zijn.

02-05-2010 16:39 door Redactie ELF Voetbal

Al erg snel was het zondagmiddag duidelijk dat FC Groningen in de play-offs zou uitkomen. Alleen bij een nederlaag op eigen veld tegen Sparta en overwinningen van NAC Breda en Roda JC zou het seizoen na zondag afgelopen zijn. Nadat NAC met tien man achter kwam tegen FC Twente en het zelf voorstond, wist FC Groningen dat het de negende plaats niet meer kon ontgaan.

Aad de Mos verraste met spelers als Lerin Duarte, Joshua John, Cor Varkevisser en Marten de Roon in de basis. Spelers als Darko Bodul, Ruud Knol, Aleksander Seliga en Dele Adeleye begonnen op de bank. Bij FC Groningen keerden Frederik Stenman en Goran Lovre terug in de basis na blessures. Al van meet af aan was het duidelijk dat de wedstrijd weinig om het lijf had. De ambiance in het stadion was minder dan normaal in Groningen en het niveau lag niet erg hoog. FC Groningen liet het publiek slechts zelden genieten, maar was wel veel beter dan de matige Rotterdammers.

Na tien minuten spelen kreeg FC Groningen de eerste kans. Het schot van clubtopscorer Tim Matavz ging net naast. Even later kreeg Leandro Bacuna twee kansen. Bij de eerste redde Cor Varkevisser knap in de korte hoek en bij de tweede schoot de spits te zacht in. Na negentien minuten kwam FC Groningen voor. Een voorzet van linksback Frederik Stenman werd goed binnengekopt door aanvoerder Koen van de Laak. Even later werd Sparta voor het eerst gevaarijk via Duerte en Kevin Strootman. In de eerste helft werd FC Groningen nog een keer gevaarlijk maar clubtopscorer Tim Matavz kon via de kluts net niet afronden.

Binnen een minuut in de tweede helft was de wedstrijd helemaal gespeeld. Met een goede beweging schudde Matavz de zwak verdedigende De Roon en Van Bueren van zich af en passeerde Varkevisser met een schuiver: 2-0. Zeven minuten later scoorde Frederik Stenman simpel de derde Groningse treffer nadat een voorzet van Thomas Enevoldsen slecht verwerkt werd. In het vervolg van de wedstrijd viel er bar weinig te genieten. Groningen hoefde niet meer en Sparta wilde, zoals de hele middag, niet voetballen. Wel was er nog een hoogtepuntje te noteren. John scoorde vanuit het niets met een afstandsschot. Luciano liet de houdbare bal glippen: 3-1.

Net als de laatste drie seizoenen spelen de Groningers in de play-offs tegen FC Utrecht. Sparta mag zich opmaken voor zware duels om handhaving in de Eredivisie. Het is nog afwachten of de geblesseerd uitgevallen Edouard Duplan (na 35 minuten) en John (laatste minuut) donderdag van de partij zijn.

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <