Resultaten x
Tweede-divisie

Interview Joshua Sanches: “Hoorde het nieuws van Abdelhak Nouri op mijn verjaardag”

Jong Sparta-speler Joshua Sanches groeide op in Amsterdam Slotervaart en kent elk voetbalpleintje van de stad. Samen met Abdelhak Nouri, Timothy Fosu-Mensah en Queensy Menig schitterde hij dagelijks op de trapveldjes. ELF Voetbal sprak Sanches over Nouri, straatvoetbal en een Champions League-wedstrijd uit 2005.
22-12-2018 10:00 door Sander Kruitbos

Sanches vond als jong jochie voetballen op trapveldjes het mooiste wat er was. “Samen met mijn broer en vader ging ik op pad. Dan liepen we heel de buurt door om pleintjes te zoeken. Mijn vader zorgde voor de hesjes en pionnetjes. Met Abdelhak Nouri speelden we vaak in Geuzenveld. Het ging er serieus aan toe. Als mijn moeder moest werken in de Bijlmer, gingen we daarheen om te voetballen. In de Bijlmer voetbalden we met Timothy Fosu-Mensah en Queensy Menig. Trouwens, Fosu-Mensah en Menig leerde ik allebei kennen bij mijn oude club,Zeeburgia.”

knock-out

De Jong Sparta-speler heeft mooie herinneringen aan de onbezonnen tijd met Abdelhak Nouri. Dat Nouri nu niet meer kan voetballen, valt zwaar bij Sanches. “Het vreselijke moment gebeurde op mijn verjaardag. Ik had een oefenwedstrijd met Heerenveen gespeeld en hoorde in de bus dat Nouri zijn tong had ingeslikt. Eerst dacht ik dat het wel goed kwam, maar toen zag ik de beelden. Hij ging knock-out. Ik was twee dagen emotioneel. Hij was niet mijn allerbeste vriend, maar als ik Nouri tegenkwam op straat, was hij altijd vriendelijk. Mijn moeder deed het nog meer verdriet. Zij kende zijn familie goed. De vader van Nouri had een winkel. Regelmatig kocht zij daar nootjes.

Sanches en zijn vrienden wilden altijd al profvoetballer te worden. Daarom werd er ontzettend fanatiek geoefend. “Het zijn ontzettend mooie herinneringen. Op de pleintjes hadden we heel veel plezier. Profvoetballer worden was echt onze droom. Ik speelde ook altijd tegen oudere jongens. Je zag ze soms verrast kijken. Die zagen dat ik als klein jongetje aardig kon dribbelen, haha. Ik ging ze regelmatig voorbij met de bal. Mijn ambitie was om bij AC Milan te spelen. Dat wil ik nog steeds heel graag.”

De droom om bij AC Milan te spelen ontstond in 2005. “Toen begon ik met voetbal kijken. Ze speelden de halve finale van de Champions League tegen PSV. De thuiswedstrijd wonnen ze met 2-0. Sindsdien ben ik fan. Ik zag Clarence Seedorf, Jaap Stam, Andriy Shevchenko. Man, dat waren allemaal topnamen. Daarna hadden ze nog wereldspelers als Zlatan Ibrahimovic, Robinho, Ronaldinho en Ronaldo. Helaas gaat het de laatste tijd minder met ze, maar de droom blijft. Het is alleen nog heel ver weg voor mij, haha.”

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <