Resultaten x
Tweede-divisie

Bijbeunen voor brood: Sven Verlaan, autoverhuurder en speler van VVSB

Voor veel voetballers is voetballen alleen niet genoeg om een fatsoenlijke boterham te verdienen. In deze serie kijken we naar spelers die naast het voetbal moeten bikkelen voor hun centen. Vandaag is het de beurt aan Sven Verlaan. Na drie seizoenen profvoetbal met Jong FC Twente en FC Den Bosch, hield het avontuur op en moest hij opzoek naar werk. Nu verhuurt hij auto’s en is daarnaast speler van VVSB.
22-12-2018 11:00 door Sander Kruitbos

Het leven van Verlaan stond drie jaar geleden flink op zijn kop. Een doorbraak bij FC Den Bosch bleef uit en hij mocht vertrekken. Na een periode waarin hij gigantisch baalde, zette Verlaan de knop om. Hij zocht naar werk en kwam snel aan de bak. “Toen ik na mijn profcarrière voetbalde bij Rijnsburgse Boys, had ik ontzettend veel tijd over. Een vriend van mij werkte bij Rijsbergen Automaterialen en daar zochten ze nog iemand. Het is echt toeval dat ik in de autowereld terechtkwam. Ik had niets met auto’s en mijn kennis over verschillende merken was minimaal. Ineens stond ik in een magazijn orders te sorteren of bracht auto-onderdelen naar klanten. Dat had ik nooit verwacht.”

Verlaan raakte steeds meer verliefd op de autowereld en vond het na anderhalf jaar tijd voor een nieuwe stap. Inmiddels werkt hij nu tien maanden voor Sixt. Het bedrijf verhuurt auto’s. “Wanneer je bij ons binnenkomt in Hoofddorp, zie je mij als eerste aan de desk zitten. Als Sales Agent stel ik contracten op en zorg ervoor dat de auto op de juiste tijd gereed is. Soms geef ik de klant advies over welke auto het best bij die persoon past. Helaas is dat maar twintig procent van wat ik doe. Het lijkt me interessant om mij volledig op het verkopen te storten. Dan ga ik bijvoorbeeld op bezoek bij bedrijven en kan ze huurauto’s aanbieden. Dat is voorlopig niet haalbaar, want ik werk hier nog niet lang. Alleen de ambitie is er zeker."

voetbalhumor

Tijdens de eerste twee maanden bij Sixt, was het contact met klanten en collega’s lastig voor Verlaan. Hij was de humor in de voetbalkleedkamer gewend. “Ik merkte dat ik veel serieuzer moest zijn dan bij het voetbal. Collega’s waardeerden de voetbalhumor niet altijd. Vaak was ik ook heel los tegen klanten. Ik kwam er altijd mee weg, want ik verhuurde uiteindelijk wel de auto. Dat vind ik geinig.” Toen Verlaan nog bij Rijnsburgse Boys speelde, maakte hij een leuk moment mee met een klant. “Het bedrijf zit vlakbij de Bollenstreek. Wij wonnen met 7-1 van Quick Boys. Een aantal maanden later kwam er een supporter van Quick Boys zijn auto ophalen. Die man herkende mij gelijk. Hij wilde niet dat ik hem hielp en liep voor de grap naar een andere desk. Dat zijn grappige dingen.”

Het doet Verlaan goed dat hij druk is met werken en zijn hele leven niet meer wordt beheerst door voetbal. Hij ziet in dat er veel meer is dan het spelletje met de bal. “Ik heb het naar mijn zin op het werk en heb daarnaast meer tijd voor mijn sociale leven. Het is hard werken in de autobranche, maar dat vind ik lekker. Als ik tijd heb om aan al die nederlagen met VVSB te denken, kom ik in een depressie terecht, haha.” Werken en daarnaast trainen bij VVSB valt hem af en toe zwaar. “Ik vind het pittig. In de ochtend ben ik om acht uur op het werk en rijd om vier uur naar huis. Vaak sta ik in de file en moet ik dik een uur rijden naar Leiden. In de auto bel ik met vrienden en familie om mijn contacten te onderhouden. Eenmaal thuis is het snel eten en dan weer naar het voetbal. In de avond ben ik dan pas om half elf thuis. De dagen dat ik niet train, ben ik meer gaan waarderen. Dat soort dagen zijn cruciaal, want anders wordt het teveel. Dit leven vraagt een compleet andere soort energie dan profvoetbal.”

Heeft Verlaan de droom om ooit weer bij een profclub te spelen helemaal opzijgezet? “Alleen als er nog een mooie club komt, ga ik het proberen. Wanneer een club uit de Keuken Kampioen Divisie interesse heeft, vind ik het nu niet de moeite waard om de stap te maken. Bij Twente en Den Bosch ging mijn hele leven om voetbal en ik merk nu pas dat er meer is. Bovendien ben ik goed bezig op het werk. Dat gooi ik dan weer allemaal weg.”

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <