Resultaten x
Tweede-divisie

Samuel Brobbey van Jong Almere City over broers: "Ontzettend trots op ze"

Samuel Brobbey speelt bij Jong Almere City en vindt dat hij klaar is voor het eerste elftal. Veel tips krijgt de twintigjarige linksback van zijn drie broers, die ook allemaal profvoetballer zijn. ‘Zij zeggen dat ik mentaal sterk moet blijven bij een tegenslag.’
30-12-2018 10:00 door Sander Kruitbos

Samuel Brobbey verloor dit seizoen een paar keer zijn geduld tijdens een wedstrijd. Dan krijgt hij op zijn kop van zijn broers. “Derrick (Luckassen, red.) speelt bij Hertha BSC en is veel gewend. Hij zegt dat ik rustig moet blijven als het een keer niet goed gaat. In de eerste wedstrijd ontving ik gelijk rood. Laatst weer, omdat ik een kopstoot gaf. Ik kreeg een schorsing van vijf wedstrijden. Ik was helemaal kapot van dat moment.” De adviezen van zijn broers helpen hem verder. “Ik meng mij niet meer in ruzies en blijf rustig. Beter dat ik het nu leer, dan dat het misgaat bij het eerste.”

Buiten het voetbal heeft Samuel weinig hobby’s. Hij probeert vooral zijn rust te pakken. “Ik ga lekker series kijken op Netflix. Twee jaren geleden ben ik gestopt met school. Ik deed een opleiding detailhandel, maar het was niets voor mij. Lezen vind ik ook leuk om te doen. Ik kan makkelijk een uur lekker op de bank liggen met een boek. Het moet wel een spannend boek zijn. Lezen over misdaad vind ik super.”

Slimheid

In tegenstelling tot zijn broer Brian moet Samuel het niet van zijn fysiek hebben. Zijn slimheid is zijn kracht. “Ik ben een speler die snel is en hoog kan springen. Mijn broers zijn heel anders gebouwd dan ik en een stuk groter. Ik ben juist wat explosiever en kan snel draaien. Een duel ga ik niet uit de weg, maar ik los het liever anders op.” Een ding wil hij graag overnemen van een van zijn broers. “Derrick blijft in moeilijke tijden doorgaan. Ik kan na een slechte pass echt ontzettend balen. Dan denk ik dat ik faal. Derrick blijft juist overeind. Bij zo’n grote club als Hertha wordt dat natuurlijk helemaal van je verwacht.” Onderling hebben de broers ook weleens onenigheid. “Kevin is spits bij Almere City en Bryan bij Ajax Onder 19. Kevin probeert Brian soms te coachen. Hij zegt bijvoorbeeld wat Brian het beste kan doen bij een bepaalde loopactie. Alleen Brian kan koppig zijn en wordt dan een beetje boos.”

De jonge verdediger heeft het gevoel dat hij klaar is voor het eerste. “Als de trainer mij morgen nodig heeft, ben ik er. Ik word steeds beter. Ik merk dat het niveau hoog ligt in de Tweede Divisie. Conditioneel zijn ze bijvoorbeeld supersterk. Natuurlijk heb ik nog veel te leren, maar ik vind dat ik veel talent heb. Ik zie Almere City niet als eindhalte.” En wat nou als hij straks samenspeelt met Kevin in het eerste van Almere City? “Ik heb al een paar keer op de bank gezeten bij het eerste en samenspelen met hem zou mooi zijn. We vinden het leuk om te dollen, maar tijdens de wedstrijden zijn we serieus. In de kleedkamer kunnen we grappen maken”. De droom van Samuel is om in een grote competitie te spelen. “Dan denk ik aan Spanje of Duitsland. Bayern München lijkt mij bijvoorbeeld een mooie club. Mijn voorbeeld is David Alaba. Zijn drive naar voren vind ik echt mooi. Soms zie ik mezelf in hem.”

Hoewel Samuel alles zou doen voor een profcarrière, staan zijn broers op nummer één. “Op mijn broers ben ik ontzettend trots. Ik zou mijzelf altijd opofferen voor mijn broers. Dat doe ik met veel plezier, want ik houd echt van ze.”Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Nemanja Gudelj verruilt Guangzhou Evergrande voor slagvaardig Sevilla'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <