Resultaten x
Voetballer-X

Voetballer X balanceerde op de rand van leven en dood: "Al zo vaak een overdosis drugs gehad"

Wie denkt dat het leven van een profvoetballer over rozen gaat... Think again. Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam. In het nieuwste deel, van de hand van onze Voetballer X: drugsgebruik. "Ik kan je vertellen: gereanimeerd worden is geen pretje."
27-06-2018 07:00 door Geert Beckers

In de nieuwe papieren editie van ELF Voetbal verhaalt Voetballer X over zijn drugsgebruik. Wat begon als rebellie en losbandigheid, leidde uiteindelijk tot een levensbedreigende situatie. "Toen mijn drugsgebruik begon was ik als voetballer juist in opkomst. Ik maakte steeds meer naam voor mezelf. Toen was het allemaal nog rock-'n-roll. Maar naarmate de tijd vorderde en mijn gebruik toenam voelde het alsof er een zwart gat aan het groeien was in mijn hoofd. Mijn probleem groeide evenredig aan dat gat."

"Op een gegeven moment bereikte ik het punt waarop ik niets meer gaf om mijn toekomst. Voor zover ik überhaupt een toekomst zou hebben. Ik kwam in zo'n zelfdestructief patroon terecht dat ik verwachtte niet lang meer te leven. Het was min of meer een langzame zelfmoord."

Drugs ontnamen onze anonieme prof de zin en bereidheid om iets van zijn leven te maken, vertelt hij. "Zo'n gebrek aan perspectief is dodelijk. Het haalt alle mogelijke remmen van je gedrag. Zo werd ik een keer wakker in een ziekenhuis in het buitenland met een alcoholvergiftiging. Mijn paspoort, bankpassen: ik was alles kwijt. Toen werd ik gered door een medewerker van de club waarvoor ik toen speelde. Hij reed helemaal naar het ziekenhuis en bracht me terug naar Nederland. Ik was een puinhoop. En zo waren er nog veel meer situaties. Al die gebeurtenissen waren een direct uitvloeisel van een fundamenteel gebrek aan richting in het leven."

"Mijn slechtste momenten zijn de momenten waarop ik wakker word in een ambulance of bijvoorbeeld de vloer van een kroeg, met een overdosis. Ik kan je vertellen: gereanimeerd worden is geen pretje. Zulke momenten waren onwerkelijk toen ze voor het eerst gebeurden, maar inmiddels heb ik al zo vaak een overdosis gehad dat het me allemaal niet meer zoveel boeit. Balanceren op de rand van leven en dood; ik doe het bijna routineus."

Lees de volledige nieuwe aflevering van onze serie Voetballer X in de nieuwe editie van ELF Voetbal, vanaf donderdag in de winkels en op de deurmat. Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'PSV in gesprek met PEC Zwolle-verdediger Sepp van den Berg'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <