Resultaten x
Voetballer-X

Voetballer X: "Het profvoetbal had een belangrijk aandeel in mijn drugsverslaving"

Wie denkt dat het leven van een profvoetballer over rozen gaat... Think again. Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam. Vandaag: het profvoetbal als kweekvijver van verslaving.
18-07-2018 07:00 door Geert Beckers

Een klimaat waar presteren centraal staat. Waar altijd druk op de ketel staat. Druk van de fans, van media, van de trainer en het clubbestuur. Druk van de eindigheid van het profvoetballersbestaan. Nee, volgens onze Voetballer X had zijn verslaving nooit kunnen uitgroeien tot het monster dat het uiteindelijk zou worden als hij minder goed was geweest in voetballen. 

"Ik ben ervan overtuigd dat de eigenschappen van de profvoetbalwereld een belangrijk aandeel hebben gehad in mijn verslaving", vertelt hij in de nieuwste editie van ELF Voetbal. "Een leven als profvoetballer schept ideale voorwaarden voor een verslaving. Rond het middaguur zat het werk erop. Dan reed ik naar huis en speelde in mijn hoofd alle fouten af die ik op de training had gemaakt. Dan rechtstreeks naar de slijter voor mijn dagelijkse menu: een fles Jack Daniels en een sixpack cola light. Binnen dertig minuten was ik op weg naar dronkenschap. Met zo'n ritme krijgt een verslaving vrij spel."

"Atleten lopen sowieso een groter risico op verslaving. Ze zijn constant op zoek naar de adrenaline van een overwinning en wedstrijd. Professioneel sporten maakt iemand gevoeliger voor zowel mentale als fysieke verslaving. Vraag maar eens een willekeurige ex-topsporter hoe moeilijk het is om te stoppen met sporten. Een sporter is gewend en daardoor geneigd alles op honderd procent te doen. Zowel in positieve als in negatieve zin. Soms beloonde ik mezelf wanneer ik een goede wedstrijd achter de rug had. Soms verzoop ik mijn zorgen als ik ontevreden was over mijn spel. Laat ik het zo zeggen: de mentale gymnastiek die plaatsvond in mijn hoofd zou olympisch goud verdienen. De euforie van een goede wedstrijd, een mooie goal of een zwaarbevochten zege voelt fantastisch; voor even althans. Eigenlijk aardig vergelijkbaar met de euforie na een paar biertjes, een paar lijntjes en een leuke avond met vrienden."

LEES HET VOLLEDIGE VERHAAL VAN VOETBALLER X OVER DRUGS IN DE EREDIVISIE IN DE NIEUWE EDITIE VAN ELF VOETBAL. 


 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <