Resultaten x
Voetballer-X

Voetballer X: "Er woedde een burgeroorlog bij de Nederlandse topclub waar ik speelde"

Wie denkt dat het leven van een profvoetballer over rozen gaat... Think again. Onze anonieme prof onthult in een serie verhalen zijn meest opmerkelijke ervaringen als profvoetballer in de Nederlandse top. Over kleedkamerwolven, een jaarsalaris van tonnen, sekswerkers en gebruik van alcohol en drugs: geen geheim is veilig. Niets blijft bedekt. Behalve dan zijn naam. In het derde deel, van de hand van onze Voetballer X: trainers.
19-09-2018 10:00 door Geert Beckers

In de papieren editie van ELF Voetbal onthult Voetballer X maandelijks een kant van het profvoetbal die het publiek nooit te zien krijgt: achter de schermen. Deze keer vertelt hij over de rol van de trainer. Wat maakt een goede trainer een goede trainer en wat maakt een slechte een slechte? Hoe proberen profvoetballers de regels van hun trainer te omzeilen? 

Al talrijke malen maakte onze anonieme profvoetballer mee dat een trainer zijn gezag kwijtraakte. "Toen ik bij een club uit de traditionele top drie speelde heb ik meegemaakt dat een trainer werd ontslagen als een rechtstreeks gevolg van een machtsstrijd met een groepje spelers. Die trainer dacht in zijn naïviteit even alles op de schop te gooien, zonder weerstand vanuit de spelersgroep. Een catastrofale fout. Zijn sterspelers keerden zich tegen hem en dat kostte hem zijn baan. Het ging fout op het moment dat hij tegen zijn sterspelers zei dat ze gewoon naar hem moesten luisteren omdat niemand groter was dan de club. Toen veranderde de onvrede die al langer sluimerde in afschuw en was het snel gedaan met hem."

"Later bleek die trainer trouwens niet de enige die er niet in slaagde om die selectie de baas te worden. Ook een van zijn opvolgers, een heel ander type trouwens, liep tegen hetzelfde probleem aan. Er woedde een burgeroorlog bij de club. Een burgeroorlog tussen de jonge en de oude garde. De trainer was belast met de niet te benijden taak om water met olie te mengen. Bovendien waren de verwachtingen bij de club irreëel. Dat zijn zaken buiten de macht van een trainer, die hem wel degelijk de kop kunnen kosten. Treurig, want die tweede trainer heb ik als mens en als trainer hoog zitten. Ik zag bij hem het plezier uit zijn ogen wegvloeien, tot het punt dat hij het accepteerde. Toen was het over."

Lees het volledige verhaal van Voetballer X over trainers in de papieren editie van ELF Voetbal, nu verkrijgbaar in de winkel.Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <