Resultaten x

Ajax-target Magallán 'heeft een uitstekende rechter en is erg snel'

Wordt Lisandro Magallán de volgende Argentijnse aanwinst van Ajax? De kans is zeer reëel. "Hij is een goede speler voor een Nederlandse club, maar ik betwijfel of Boca Juniors hem wil laten gaan."
13-04-2018 10:00 door Sander Berends

Dat vertelt voetbaljournalist Guillermo Tagliaferri van de grootste Argentijnse krant Clarín. Al zou de Argentijnse topclub pas na uitschakeling in de Copa Libertadores bereid zijn de 24-jarige centrale verdediger te laten gaan. Als de Argentijnen in de groepsfase stranden, zou dat komende zomer al zijn. Anders gaat een transfer pas komende winter spelen.

Hoofdscout Henk Veldmate van Ajax was afgelopen week in Zuid-Amerika om Magallán in actie te zien. Boca Juniors won vorige week donderdag met 1-0 van het Colombiaanse Junior in de Copa Libertadores en ging drie dagen later in eigen huis in competitieverband onderuit tegen Defensa y Justicia. Beide duels stond Magallán de volledige negentig minuten in het veld. Juist in die laatste wedstrijd maakte Magallán een vreselijke blunder. Hij passte de bal pardoes in de voeten van Fernando Marquez, die de winnende 1-2 aantekende.

Schot

In november wees Boca Juniors een eerste Amsterdams bod, ter hoogte van vijf miljoen dollar (4,25 miljoen euro), nog af. "Hij heeft pas sinds dit seizoen een basisplaats", vervolgt Tagliaferri. "Maar hij doet het heel goed. Hij kan uitstekend met zijn rechter ballen verplaatsen. Zowel een pass als een schot. Daarnaast is hij een goede kopper, heeft hij een goed overzicht en is hij erg snel. Ik denk dat hij voor elke club in Europa een aanwinst kan zijn."

Magallán maakte op 10 augustus 2010 op zestienjarige leeftijd zijn debuut voor Gimnasia La Plata. Twee jaar later werd hij voor 1,4 miljoen dollar gekocht door Boca Juniors. In de tussentijd werd hij verhuurd aan Rosario Central en Defensa y Justicia om meer ervaring op te doen. "Dat heeft hem goed gedaan. Al kwam hij als reservespeler terug bij Boca. Nu start hij elke week en zie ik hem niet meer uit de ploeg verdwijnen."

Voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werd Magallán ook geselecteerd. Al speelde hij daar slechts 64 minuten. De eerste wedstrijd tegen Portugal ging met 2-0 verloren, wat later cruciaal bleek voor de uitschakeling in de groepsfase. "Sindsdien is Magallán enkel gegroeid. Als hij voor Ajax zou kiezen, gaat de club veel plezier aan hem beleven."

Nu in de winkelAanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Bilal Basacikoglu gesignaleerd bij Trabzonspor'
jukebox Laatste: Zo verging het de vorige aankopen van Feyenoord uit Zuid-Amerika
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <