Resultaten x

Naar welke Eredivisie-wedstrijden zien de supporters uit?

Dinsdag maakte de KNVB de speelkalender voor 2018-19 bekend. We weten nu dat PEC Zwolle op vrijdag 10 augustus de Eredivisie zal aftrappen met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. De vuurdoop van FC Emmen en de provincie Drenthe vindt plaats op bezoek bij ADO Den Haag. AZ krijgt een week later de eer om de eerste Eredivisiewedstrijd ooit in Drenthe te spelen. De ploeg van Dick Lukkien gaat meteen in augustus ook naar de Johan Cruijff Arena voor het treffen met Ajax.
13-06-2018 16:00 door Jan Willem Spaans

Fortuna Sittard speelt na zestien jaar afwezigheid de eerste thuiswedstrijd maar meteen tegen kampioen PSV, terwijl ook De Graafschap met de aftrap tegen Feyenoord al snel een topploeg tegenkomt. ELF Voetbal benaderde supporters van alle achttien Eredivisieclubs om erachter te komen naar welke wedstrijden zij het meeste uitzien. Lang niet alle benaderden boden repliek, toch kregen we een aantal boeiende reacties.

Bij Ajax viel op dat ze al snel in het seizoen op bezoek mogen bij PSV. De laatste uitwedstrijd van het seizoen vindt op bekend terrein plaats, namelijk op de Vijverberg waar de club twee jaar geleden met het verspelen van de landstitel een lelijk litteken opliep. Bij Ons Aller Ajax zien ze desondanks het meest uit naar de wedstrijden tegen Feyenoord, ontmoetingen waar je ‘ook zonder de uitsupporters toch je emotie in kwijt kunt’. Feyenoord-pagina FR-Fans.nl noemt inderdaad ook de wedstrijd tegen Ajax op 27 januari. Daarnaast zien ze ook uit naar Feyenoord – AZ in april, want ‘avondwedstrijden in De Kuip hebben altijd iets extra’s.’

Bij de Brigata Fanatico, de supportersvereniging van FC Emmen die in de play-offs richting Eredivisie lof oogstten voor hun sfeeracties, zit nog wat oud zeer. Waar je zou verwachten dat ze het meest uitkijken naar het bezoek van Ajax, PSV of Feyenoord aan de Meerdijk, of anders misschien de streekderby met FC Groningen, is het een andere ploeg. “sc Heerenveen, want door de samenwerking in 2011 verloren wij de hele jeugdopleiding en waren we bijna failliet.” Emmen trekt op haar beurt ook bekijks: de supportersvereniging Haagsche Bluf kijkt naast de toppers uit naar ADO tegen Emmen, de ouverture voor de ploeg van Alfons Groenendijk.

Ook bij VVV verheugen ze zich op een nieuwkomer: supportersvereniging Venlonaren wrijft zich in de handen over de dubbele confrontatie met Fortuna Sittard. De bespelers van de Koel zijn nog altijd blij dat ze ook dit jaar in de Eredivisie mee mogen spelen. Limburgse derby’s zijn er vaak, maar VVV – Fortuna is in de Eredivisie al sinds 1992 niet meer gespeeld. Venlonaren geeft aan dat er ondanks de grote verschillen in clubcultuur wederzijds respect bestaat, en dat ze het leuk vinden dat die twee ploegen Eredivisie spelen en provinciegenoot Roda JC niet meer. Ook Excelsior Rotterdam Fans noemt de drie nieuwkomers, “want het is leuk om te zien waar we staan ten opzichte van die clubs.” De Feanfans van sc Heerenveen zien uit naar een specifieke nieuwkomer: De Graafschap, vanwege de gastvrije ontvangst in Doetinchem.

Bij de B-Side Rats van NAC verwacht je dat de ontmoetingen met Willem II met rood omcirkeld in de agenda staan, maar naar het bezoek van Feyenoord aan Breda wordt ook reikhalzend uitgekeken. “Dat was vroeger al zo in de Beatrixstraat, maar ook in het nieuwe stadion zijn dat de mooiste wedstrijden. Vorig seizoen natuurlijk, maar ook de 3-3 uit 2006 en de 4-1 uit 2007. Maar dat zijn bespiegelingen vooraf, uiteindelijk kijken we het meest uit naar de wedstrijd waarin we ons handhaven.” Relativisme waar we nu misschien nog niet zo’n zin in hebben, maar dat in het voorjaar onvermijdelijk zal gelden.

 

 

Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Racing Club stuurt miskoop Mateo Cassierra terug naar Ajax'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <