Resultaten x

Wat kan Ronaldo allemaal kopen van zijn Juventus-salaris?

In de tijd die het u kost om deze inleiding te lezen, heeft Cristiano Ronaldo zo’n achttien euro verdiend. De Portugees gaat dertig miljoen euro netto per jaar verdienen bij Juventus. We gaan dat hallucinante bedrag concretiseren met een opsomming wat CR7 in het Nederlandse voetbal allemaal kan kopen van zijn nieuwe jaarlijkse gage. Let wel, hij hoeft niet te kiezen: dit kan hij allemaal aanschaffen. Jaarlijks.
11-07-2018 15:58 door Jan Willem Spaans

Roda JC

Drie jaar geleden kocht Frits Schrouff de aandelen van de Kerkraadse club voor een bedrag waarvan vermoed wordt dat het tussen acht en tien miljoen euro ligt. Veel in waarde gestegen zullen die aandelen niet zijn, aangezien Roda degradeerde en zelfs Ard van Peppen transfervrij zag vertrekken. Als de deal met Aleksei Korotaev toch nog verkeerd loopt, zou Ronaldo zijn debuut als clubeigenaar makkelijk kunnen maken. Met nog twintig miljoen over.

Alle kaarten in het stadion van Telstar

Wie de hysterische taferelen ziet zodra Ronaldo zich ergens in het openbaar vertoont zou het best snappen als de Portugees het eens blieft om in alle rust voetbal te kijken. Als-ie smaak heeft doet hij dat bij Telstar. Voor het voorrecht om ongestoord van de Witte Leeuwen te genieten moet hij nog geen week werken: voor ruim vier ton kan hij een seizoenkaart voor alle 3.060 stoelen op Schoonenberg kopen.

Een seizoen lang een rondje voor iedereen in de Johan Cruijff ArenA

Ooit knikkerde Ronaldo met Real Madrid Ajax uit de Champions League, op de befaamde avond van de knipoogkroaat. Als hij zich daar lullig over voelt, kan hij een gebaar maken om het goed te maken. Als hij iedere supporter in de Johan Cruijff ArenA(vorig seizoen bijna 50.000) per thuiswedstrijd een rondje wil geven kost hem dat een slordige 2,75 miljoen euro. Het is te hopen dat iedereen Heineken lust…

De naamrechten van de eerste divisie

Veel in dit stukje is met een knipoog bedoeld(al zullen ze in de ArenA blij zijn met een pilsje van de Portugees of een Ronaldo-Radler), maar nu even ernstig: voor een miljoen euro per jaar had Ronaldo de naamgever van de eerste divisie kunnen worden. We hebben de Gouden Gids Divisie overleefd, de Gouden Bal Divisie kan daar ook nog wel bij. Lieve Cristiano, wil je ons alsjeblieft bevrijden van dat keukenbedrijf? Obrigado!

De grond onder De Koel

Om een mooi standbeeld van zichzelf te kunnen neerzetten is het misschien wel handig dat hij de grond onder een stadion koopt. VVV-Venlo deed dat in het afgelopen seizoen: voor ruim vijf ton is de Limburgse club eigenaar van de grond onder De Koel. Zij doen dat om het stadion te kunnen vernieuwen, wat Ronaldo ermee van plan is laat zich raden.

Zijn hoofd op het shirt van Feyenoord

Feyenoord ontvangt jaarlijks 4,5 miljoen euro van Qurrent zodat de energiemaatschappij die opvallend genoeg zetelt in Amsterdam op het thuisshirt mag adverteren. Dat kan Ronaldo natuurlijk ook ophoesten. Hij zal vast moeten lachen om het idee van duizenden kinderen die met zijn hoofd op hun borst door Rotterdam rondlopen. Wellicht zou het ook ietwat afschrikken.

De politie-inzet van de Eredivisie

Resteren nog een slordige dertien miljoen euro. Laat dat ook ongeveer de kostenpost zijn die de Nederlandse politie heeft aan de wedstrijden in de Eredivisie. In Duitsland gaan de Bundesligaclubs die zelf betalen, als dat in Nederland ook beleid wordt zitten veel clubs met een flinke extra rekening. Tenzij Ronaldo zich als weldoener opwerpt natuurlijk…Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Jasper Cillessen verlaat FC Barcelona voor Valencia of AS Roma'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <