Resultaten x

Trencin-aanvoerder El Mahdioui: “Wist dat we Feyenoord konden verslaan”

Het kwam voor vrijwel heel voetbalminnend Nederland als een daverende verrassing: Feyenoord werd in Slowakije vernederd door AS Trencin en verloor met 4-0. Ook voor Trencin-aanvoerder Aschraf El Mahdioui was de ruime uitslag onverwacht, maar van te voren had hij wel gedacht dat Feyenoord te verslaan was. ELF Voetbal sprak met hem over de enorme stunt, de return in Rotterdam en het niveauverschil tussen Nederland en Slowakije.
16-08-2018 07:00 door Krist Stoelwinder

“Het is niet normaal hè? Ongelofelijk wat er tegen Feyenoord gebeurd is. Tijdens het duel realiseer je je niet wat je aan het presteren bent, dat kom na de wedstrijd pas." Daags na het duel kan El Mahdioui nog altijd moeilijk beseffen wat zijn ploeg Europees gepresteerd heeft. “Dat had ik nooit verwacht. Ik wist van te voren dat we Feyenoord konden verslaan. Ik volg natuurlijk ook de Eredivisie en weet hoe goed wij zijn. Daarop baseerde ik dat wij aan Feyenoord gewaagd waren. Maar dat het verschil zo groot was afgelopen donderdag, is natuurlijk bizar. Wij waren zo scherp en zaten er bovenop. We speelden echt een heel goede pot.”

Return

Het duel tussen Trencin en Feyenoord bewijst dat het niveau tussen de Eredivisie en de Slowaakse competitie naar elkaar is toegegroeid. “Dat is heel duidelijk. Vroeger was het verschil enorm, nu zit het best dichtbij elkaar. Als wij dan een goede dag hebben en Feyenoord een slechte, kunnen we ze dus zomaar met groot verschil verslaan.” Ondanks de ruime overwinning heeft El Mahdioui respect voor de kwaliteiten van Feyenoord. “Ik vind het een goede ploeg, met een aantal heel sterke spelers. Zeker thuis zijn ze goed, dat gaan we vandaag merken.”

In de return moeten de Rotterdammers een 4-0 achterstand goedmaken, op het eerste oog een schier onmogelijke opgave. “Maar het is zeker nog geen gelopen koers. Een aantal belangrijke spelers van Feyenoord waren er vorige week niet bij, die hebben ze nu wel weer. Het zijn jongens met kwaliteiten. Daar heeft Feyenoord er sowieso genoeg van lopen.” Het is daarom van groot belang dat Trencin messcherp is. “Anders gaan we het heel moeilijk krijgen. De verschillen zijn zoals gezegd klein en dus moeten wij weer top zijn. Anders kan het zomaar nog fout gaan.”

Daarom zullen de Slowaken onder aanvoering van El Mahdioui hetzelfde spelletje gaan spelen als in eigen stadion. “We klappen er weer vol op. Het heeft geen zin om voor de goal te gaan hangen en te loeren op een counter. Dat is niet ons spel.” Aangezien de verwachting is dat Feyenoord ook voor de aanval zal kiezen, belooft dat wat. “Het zal een heel leuke wedstrijd worden. Omdat beide ploegen de aanval kiezen en het tempo hoog ligt, zullen er veel ruimtes ontstaan. Dat wordt heel interessant.”

Transfer

In Trencin was spits Antonio Mance de grote man met drie treffers. Volgens de dienstdoende commentator moest Feyenoord Mance stiekem meenemen in de koffer. El Mahdioui: “Het is een heel goede spits die in Slowakije ook uitstekend presteert. Het is mooi dat hij het nu ook in Europa laat zien. Hij heeft veel potentie.” Kan de 23-jarige spits het niveau van de topclubs in de Eredivisie aan? “Dat durf ik niet te zeggen. Hij heeft er de potentie in ieder geval wel voor.”

Mance is niet de enige speler van Trencin die aan een transfer wordt gelinkt. Ook de naam van El Mahdioui zingt rond bij verschillende clubs. Zelfs bij topclubs als FC Sevilla en Manchester City, zo viel maandag terug te lezen op deze website “Het klopt dat er interesse is en ik heb ook zeker mijn ambities. Ik wil graag in een meer aansprekende competitie spelen, maar als we Feyenoord uitschakelen en ons daarna plaatsen voor de groepsfase van de Europa League zit ik hier natuurlijk ook niet verkeerd.” De middenvelder voelt zich in ieder geval niet te groot voor de Eredivisie, ondanks de ruime overwinning op Feyenoord. “Zeker niet. Dat is absoluut een optie, ik zou er graag terugkeren.”Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Robert Maaskant volgt Maurice Steijn op als hoofdtrainer van VVV-Venlo'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <