Resultaten x

Waarom er in Engeland kritiek is op de prestaties van Wesley Hoedt

Wesley Hoedt is deze periode haast vaker bezig zichzelf te verdedigen dan het doel van zijn club Southampton. Er is kritiek op de defensie waar Hoedt deel van uitmaakt. Soms, zoals na een eigen doelpunt, is hij individueel doelwit van het commentaar.
11-10-2018 14:00 door Cas Broxterman

Wéér een Britse krant die van plan is de negatieve rol van Hoedt bij Southampton uit te lichten. Daily Echo confronteert hem dit keer met de schipperende verdediging van zijn Engelse verdediging. Hoedt speelt als basisklant een van de hoofdrollen in het doemscenario dat voor Southampton wordt uitgeschreven als de defensieve malaise geen halt wordt toegeroepen.

Stabiele factor

Southampton staat na acht wedstrijden op vijf punten. Resultaat is de zestiende plek in de competitie. De clubleiding had zich een andere beginfase van het seizoen voorgesteld. Zeker na de deceptie van het vorige seizoen, waarin degradatie ook al lonkte. De jaren ervoor had Southampton zich juist opgewerkt tot een stabiele factor in de Premier League. Om de verdediging te versterken was er juist een flinke smak geld uit de portemonnee getrokken. Wesley Hoedt kwam in de zomer van 2017 voor zestien miljoen euro over van SS Lazio.

Dit seizoen won Southampton pas één keer. Er werden veertien tegengoals geïncasseerd. Hoedt nam één van die tegentreffers voor zijn rekening. Tegen Liverpool werkte hij een bal ongelukkig in het eigen doel. Voor Engelse criticasters nieuw voer om de miljoenenaankoop van 2017 onder een vergrootglas te leggen.

Lek vinden
Hoedt stond op het veld in alle acht de Premier League-wedstrijden van Southampton tot dusver dit seizoen. Hij wordt doorgaans geflankeerd door Jannik Vestergaard, die deze zomer is overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Oud-Chelsea-speler Ryan Bertrand en Portugees Cedric Soares completeren de viermansdefensie.

Coach Mark Hughes wacht tot zijn gestructureerde defensie het lek vindt, waardoor Southampton minder tegengoals krijgt. Tot die tijd zal de kritiek op de verdedigers traditiegetrouw toenemen. Voor Wesley Hoedt is het een zure appel waar hij de komende tijd doorheen moet bijten.

 Nu in de winkel
Aanmelden
Advertorial
transfergeruchten Laatste: 'Manchester United denkt aan tijdelijk afscheid van toptalent Tahith Chong'
betweters quiz Laatste: ELF Voetbal Betweters Quiz: Feyenoord - Ajax KNVB Beker
jukebox Laatste: De Jukebox: Ronald Koeman (TOP Oss)
boulevard Laatste: Ex-liefje Balotelli maakt haar volgers gek met dansje
hoe is het met..? Laatste: Hoe is het met... Mauro Camoranesi?
ballenmeisje Laatste: Het ballenmeisje: Cristina Chiabotto
cultheld Laatste: Iván Campo: Koninklijke kelderklasser
superelf Laatste: Superelf Martijn Reuser: Van Van der Sar en Hreidarsson tot Kreek en Kluivert
voetballer x Laatste: Voetballer X: "Ik heb gracieuze trainers zien veranderen in beulen"
avonturiers Laatste: Waarom Peter Leeuwenburgh na veertien jaar Ajax gelukkiger is in Zuid-Afrika
Privacyverklaring
X <